Päiväreissu Tokion Muumilaakso-puistoon

Tokion vastikään avatussa Muumilaakso-puistossa käyminen oli yksi Japanin matkani kohokohdista ja suosittelen ehdottomasti kaikkia Japaniin reissaavia käymään siellä. Siihen verrattuna kyllä vapisevat niin Tampereen Muumimuseo kuin jopa täällä Lontoon Southbank Centressä muutama vuosi sitten ihastuttanut Muumi-näyttely Adventures in Moominland, joka oli todella hieno.

Tokiossa lomailevilta onnistuu Muumilaaksossa piipahtaminen oikein mainiosti jopa puolessa päivässä.Tietoa löytyy vielä hieman kehnosti virallisilta nettisivuilta englanniksi, mutta tässä on kaikki, mitä kävijöiden tarvitsee tietää ennen mahtavaa reissua kohti maailman parhainta Muumi-experienceä:

1. Osta lippusi etukäteen Metsä Villagen nettisivuilta

Lippuja olisi saanut omana vierailupäivänäni paikan päältäkin, mutta tämä oli itselleni niin must-kohde, että halusin napata liput etukäteen. Suosittelen kyllä tätä, etenkin jos olet menossa viikonloppuna – väkeä oli mukavasti jopa arkipäivänäkin!

Muumilaakson lippuja voi ostaa Metsä Villagen sivuilta. Nettisivut ovat tällä hetkellä vain japaniksi, mutta Google Translatorin avulla sain luotua itselleni suht helposti käyttäjätunnuksen sekä ostettua liput. Joitain käännöskukkasia mahtui kyllä mukaan – vesipäivä, anyone?!

Kannattaa myös huomioida, että lippujen oston jälkeen kaikki sähköpostitkin aiheesta tulevat japaniksi. Itse PDF-lippu oli kuitenkin englanniksi.

2. Junalla ja bussilla noin tunti Tokiosta

Japanin Moominvalley Park sijaitsee Tokion laitamilla Hannossa, non 40-50 minuutin junamatkan päässä  Ikekuburon asemalta. Junissa on eri vaihtoehtoja ja niitä menee useasti, mutta suosittelen nappaamaan tuon 40 minuutin express-junan, joka menee noin kerran tunnissa. Vaikka ajallinen säästö ei näennäisesti ole kauhean pitkä, saa pienellä lisähinnalla matkustamiseen kuitenkin rutkasti mukavuutta. Japanissa junat voivat myös vain olla aika sanoinkuvaamattoman cooleja, kuten tämä koko seinän korkuiset ikkunat omannut:

Junamatkan jälkeen on kätevintä ottaa Hannon asemalta paikallisbussi, jolla matka Muumilaaksoon kestää noin vartin. Asemalla on merkattu hyvin selkeästi mistä bussi lähtee. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lähin pysäkki on Metsä Village, eikä Muumilaaksolla ole omaa nimettyä pysäkkiä. Vaikka bussissa saattaisi hetken epäilyttää oletko menossa oikeaan suuntaan, viimeistään kanssamatkustajilla näkyvät Muumi-kännykkäkuoret saavat huolesi pois.

Menomatkalla bussi oli tupaten täynnä (jopa tiistaina puolenpäivän aikaan!), mutta niitä näytti menevän suht usein, noin vartin välein.Paluumatkalla ei ollut enää yhtä paljon ruuhkaa, mutta suosittelisin silti menemään pysäkille hyvissä ajoin.

3. Kävele Metsä Villagen läpi kohti onneasi

Muumilaaksoon on bussipysäkiltä noin vartin kävelymatka, mikä vie pohjoismaisen retail village Metsän läpi. Tämäkin näytti ihastuttavalta ja sielläkin hyöri paljon ihmisiä: jos sitä Suomi-designia ei jo olisi omasta takaa, niin olisin ehdottomasti käynyt tarkemmin kaupoissa täälläkin.

4. Muumilaakso!

Instagram-mahdollisuudet alkavat jo portilta. Törkeän hienoja nämäkin! Jo ennen sisäänkäyntiä varoiteltiin kyltein, että Arabian puistolle tekemä Muumi-muki oli valitettavasti loppuunmyyty. Juttelin yhden työntekijän kanssa, joka pahoitteli että näin oli ollut jo muutaman kuukauden ajan. Tällä hetkellä mukeja pitäisi olla taas lisää, ja toivottavasti se ei ole se ainoa syy käydä puistossa – paikan päällä on kyllä paljon ihanaa nähtävää ja koettavaa!

5. Harhauta/lohduta puolisoasi Muumi-oluella

Oma kumppanini tykkää Muumeista kanssa todella paljon, mutta täytyy kyllä sanoa, että kun muutama minuutti sisäänkäynnin jälkeen löytyi Muumi-olutta myyvä koju (!), nousi päivä kyllä next levelille.

6. Käy ihastelemassa Muumi-näyttelyä

 

Muumilaakson Kokemus-talosta löytyy myös iso kaksikerroksinen näyttely Muumeista ja Tove Janssonista. Todella hieno!

7. Shop till you drop

Ensimmäinen myymälä löytyy jo portin luota, mutta suosittelen kuitenkin suuntaamaan heti peremmälle puistoon: kauppoja on vielä ainakin viisi lisää! Paras valikoima oli Kokemus-näyttelytalossa sijaitsevassa isoimmassa myymälässä (alla oleva kuva on Moominvalley Parkin nettisivuilta). Siellä oli myynnissä myös lukuisia japanilaisia Muumi-mukeja, kuten uusi Myy-mukini.

Erilaisia tuotteita oli todella paljon. Miten olisi Muumi-brändätty kalamakkara?

8. Kokeile eri aktiviteetteja

Puistossa on paljon nähtävää ihan pääsylipun hinnallakin (muun muassa tuo upea näyttely!), mutta lisäksi siellä olisi voinut esimerkiksi testata köysirataa tai käydä Muumitalon sisällä.Näihin lisäaktiviteetteihin täytyy ostaa paikan päältä erikseen lippu. Täältä voi kurkata, mitä kaikkea paikan päällä voikaan tehdä.Vahva suositus ’Muikku fotolle’!

9. Lähetä postikortit Muumilaakson virallisesta Postista

Tässä ei olla Porvoossa, vaan ihan keskellä kiireisintä Japania. Posti-myymälästä löytyi kaikkea hauskoja kirjetarpeita sekä aivan upea valikoima kortteja, joista moni tuntui olevan tehty puistoa varten. Laitoin omat kortit tuohon ulkopuolella olevaan postilaatikkoon ja kyllä ne lopulta myös saapuivat Suomeen!

10. Suuntaa samaa reittiä takaisin kohti Tokiota

Ihana tuo Helsinki-tienviitta!

Mikä teki Muumilaakso-puistosta niin unohtumattoman reissun? Yksi iso syy oli ehdottomasti se yksityiskohtaisuus, niinkuin ylipäätään kaikkialla Japanissa. En usko että omat kuvani edes tekevät todella oikeutta koko paikalle, sillä tuntui kuin jokaikinen pieni asia olisi otettu huomioon. Siellä soi kaikkialla jopa ihanan rauhaisa musiikki!

Muumilaaksosta löytyy ehdottomasti paljon kivaa nähtävää ja tekemistä perheille ja lapsille, mutta pidin todella paljon siitä, että se oli suunniteltu myös aikuisille. Esimerkiksi omana vierailupäivänäni suurin osa kävijöistä oli aikuisia ja kaikilla vaikutti olevan todella hauskaa! (Ja tuo Muumi-olut tuskin oli ainoa syy…)

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua Tokion reissua suunnitteleville!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *