Rikkinäiset tuotteet

Tämän asian pitäisi olla jokaiselle itsestäänselvä, mutta valitettavasti se ei ole. Älkää viekö kirpputoreille ja vaihtotapahtumiin rikkinäisiä tuotteita.

Viime kerralla Fiiliksessä keskustelimme asiasta siskoni kanssa, koska valitettavasti vaatteiden joukkoon oli jälleen eksynyt rikkinäisiä tuotteita. Aiempina kertoina tapahtumassa oli mm kengät joiden pohja repsotti, silloin huomasin sen, enkä ottanut kenkiä. Mutta! Ei niin kovin kauan sitten ostin nämä ihanat mustat, ”mokkapintaiset” kiilakorot Puutorin Kirppikseltä ja huomasin vasta nyt niiden olevan rikki. Ja onneksi huomasin. Olisi ollut melkoisen ikävä olla koroissa kuusi tuntia, kun pohja irtoaa pikkuhiljaa.

Kengät lähtevät suutarille, koska ne ovat ihan korjattavissa vielä, enkä usko siihen että heittäisin käyttökelpoisia tuotteita roskiin. (Tästä teen luultavasti postauksen, jotta mahdolliset hinnan pohtijat saavat osviittaa) Mutta kyllä ihan suoraan sanoen vituttaa se, että luulet ostaneesi (tai vaihtaneesi) käyttökelpoiseen tuotteeseen ja huomaatkin sen olevan rikki. En ylipäätään ymmärrä, miten kenenkään moraali antaa periksi pyytää rahaa rikkinäisestä tuotteesta? Tai tuoda rikkinäinen vaihtotapahtumaan ja ottaa itse ehjää tilalle?

Sitten tapaus kaksi, paita. Ihana valkoinen collari-tyyppinen paita juurikin Fiiliksen vaihtotapahtumasta. Pinta oli nukkainen, sen huomasin heti, mutta en koe ongelmaksi. Nukat voi poistaa sheiverillä ja tarrarullalla. Paita meni kotona muutenkin suoraan pesuun, en ollut sitä siis edes heti pukemassa päälleni. Pari päivää sitten organisoin vaatekaappini uudestaan ja siinä huomasin, että kappas, paidasta on kaulus ratkennut.

Taas kerran, pystyn hoitamaan tämän, koska omistan saumurin. Ei oikeasti ole edes iso juttu. Mutta jollakin toisella tämä voisi laskea intoa osallistua tapahtumaan. Sanonta toisen roska on toisen aarre, ei tässä kohtaa pidä sanatarkkaan paikkaansa. Tuskin kukaan hakemalla hakee kirpputoreilta tai vaihtotapahtumista rikkinäisiä vaatteita. Ainakaan käyttöön.

Jos niin ikävästi kuitenkin käy, että rikkinäinen tuote sinulle eksyy niin ennen kuin heität sen roskiin mieti: voinko korjata tuotteen itse? Voinko korjauttaa tuotteen? Paljonko korjaaminen maksaa vs tuotteen hinta? Kauanko tuote on käyttökelpoinen korjauksen jälkeen vs korjauksen hinta? Ja tee päätös sen jälkeen. Rikkinäiset vaatteet voi usein hyödyntää esim matonkuteina tai vaikkapa rätteinä.

Jos päätät syystä x myydä rikkinäisen tuotteen, et vaikka itse saa aikaiseksi korjata sitä, niin merkitsehän virheen tuotteen hintalappuun selkeästi. ”Kiilakorot, koko39, toinen kantapää repsottaa”. Muistathan myös huomioida virheen hinnoittelussa.

muoti paivan-tyyli vastuullisuus
Kommentit (1)
  1. michellegray
    23.8.2019, 09:45

    I loved reading this! I try to just do my own thing on my blog, but it’s nice to have people who inspire you when you’re just starting out!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *