Hirveetä HIITtiä

Eilen suunnittelin, että no huomenna (siis tänään) teen pitkän kävelylenkin,mutta oli niin kurja sää…

Tuohon on usein tyssännyt ja loppupäivän olen katsonut Netflixiä. Tänäänpä teinkin toisin. Olen kerran kokeillut HIITtiä ja tykkäsin,mutta onhan se rankkaa. Nyt päätin kokeilla uudestaan. Etsin netistä sopivaa aloittelijan kotitreeniä, mutta en oikein löytänyt. En nimittäin halua mitään hyppyjä, nivelressukoilla on ihan tarpeeksi tukalat oltavat tämän painon kanssa, ilman mitään hyppyjä siihen vielä päälle. Poimin siis mieleiseni liikkeet:

  • Punnerrus, tämä silleen sääret maassa.
  • Kyykky, kädet suorana edessä.
  • Peppujuoksu, paitsi mun kantapäät eivät päässeet kovin lähelle peppua, vaikka se iso onkin.
  • Ojentaja dippi
  • Vatsarutistus

Tein aina 15 sek ja taukoa 40 sek  kolme kierrosta. Kierrosten välillä en pitänyt pidempää taukoa, kun en osannut sitä Fitbitiin luoda. En usko, että tähän minun malliini (Charge2) sitä saakaan. Ensi kerralla kokeilen ”Tabata Timer” kännykkä appia, tuohon ajanottoon.

Hikihän siinä tuli, mutta jaksoin koko ohjelman, mistä olen tosi ylpeä. Aika iisihän tuo taitaa olla, mutta nollasta, kun lähtee tällä massalla, niin ei pysty paljon enempään. Hengästyin ihan kivasti ja treenin ja saunan jälkeen lihakset, etenkin reidet tuntuu ihanan raskailta. Ennen vanhaa punttitreenin jälkeen tykkäsin tosipaljon, juuri tuosta raskaudesta lihaksissa.

Fitbit-aktiivisuusranneke ei kovin paljon kehuja antanut tuosta treenistä: 47 kaloria ja vastaa 270 askelta päivittäisestä määrästä. Mutta, eikös tämän HIITin jälkeen vielä pala rasvaa normaalia enemmän. Tai siis silloin, kun tekee oikean HIITin, tämä mun nyt oli vähän sinnepäin. En näin äkkiseltään saanut tietenkään täysiä tehoja irti, syke ei käynnyt huippuarvoissa kertaakaan.

Mutta isoin juttu minulle tässä oli se, että tein jotain ja siitä tuli hyvä olo!

Laitan tähän tuon treenin sykekäyrän ja sitten alan katsoa ukkosenilmaa.

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *