Kovalla sykkeellä

Viime maanantaina vihdoinkin sain itseni liikkeelle ja sauvakävelemään, heti aamusta. Tuntui, että hengästyn ja matkanaikana parikertaa vilkaisin sykettä ja melko korkealla oli, toisin, kuin taannoisessa HIIT:ssä. Mutta, olipa ihanaa aurinkoista rantatietä pistellä menemään. Kotona sitten saunaan. Kuinka ollakaan,kun ihmettelin tuota sykekäyrää, tuli mieleen, että olinkohan ottanut aamulääkkeet. En ollut, sehän selittikin tuon kovan sykkeen. Minulla on betasalpaaja sydämen tiheälyöntisyyteen ja tuon olin unohtanut aamulla ottaa. Googlailin vähän tätä ja löysin muutaman jutun. joissa samaa ihmeteltiin. Betasalpaaja estää sykkeen nousun rasituksenkin aikana. Saattaapi siis vaikuttaa laihtumiseen myös.

Tekisi mieli jutella lääkärin kanssa tästä ja muistakin lääkkeistäni, mikä on niiden vaikutus painoon. Niitä lääkkeitä, kun on minulla muitakin kuin tuo betasalpaaja. Kahdenlaisia mielialalääkkeitä ja astmalääkkeet. Mutta, olen terveyskeskuksen armoilla, tässä asiassa, joten eipä taida, helpolla ainakaan, onnistua lääkärin puheille pääsy. Asiasta sen verran kuitenkin innostuin, että katsoin Lääkeinfosta kaikkien lääkkeitteni haittavaikutukset. Huvittavaa kyllä, kaikki sairaudet joihin saan lääkkeitä voivat olla toisen lääkkeen haittavaikutuksia! Tai, no, eipä oikeasti naurata.

Myös, painonnousu oli useassa haittavaikutuksena ja väsymys. Toisaalta, tuntuu vähän tekosyyltä, että lääkkeiden vika olisi tämä ylipaino. Mutta, uskon, että ovat osaltaan vaikuttaneet tilanteen pahenemiseen ja kyvyttömyyteeni laihtua. Hirveän hankalaksi menee tämä, vaikka pitäisi olla niin yksinkertaista: ”Syö vähemmän, kuin kulutat. Kuluta enemmän, kuin syöt.” Tiedän, että liikaa tuijotain näihin vimpaimiin, aktiivisuusrannekkees een ja harjoitustietokoneeseen, teen hommasta liian vaikeaa. Tähän, kun lisää vielä perfektionismin niin, voi hyvä tavaton sentään!

Mitenkä saisin itseni vakuuttumaan, että vähempikin riittää, pikkuhilja sitten lisäät kertoja, kestoa ja tehoa? Kunpa, osaisin iloita pienistä askelista. Tämä se vasta opettelua vaatiikin. No, viime viikosta voisin vielä sen kerota, että askelia tuli hienosti 58 914!

hyvinvointi terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *