Hiustenhoitorutiinini

Ystäväni postauksesta inspiroituneena ajattelin jakaa myös omat hiustenhoitorutiinini. Mulla on ollut hieman yli vuoden käynnissä hiustenvaalennusprojekti, joka alkaa pikkuhiljaa lähenemään loppuaan. Hiuksia on vaalennettu sekä kampaajan toimesta, että kotikonstein esimerkiksi sitruunahapon, shampoon ja veden sekoituksella. Olen myös käyttänyt Fanolan No Orange -hopeashampoota, ja kokeillut kaiken maailman sävytysvaahtoja saadakseni tumman keinovärin jälkeensäjättämän oranssin sävyn pois. Oikea sävy alkaa kuitenkin löytymään pieniä punertavia kohtia huomioonottamatta, joten enää sen kummempia vaalennuskeinoja ei tarvitse etsiä. Tällä hetkellä ainoa tehtäväni värin suhteen on sen ylläpitäminen. Käytän noin kerran viikossa Lumo Finlandin hopeashampoota. Shampoo antaa vain hieman sävyä, joten se sopii värin ylläpitoon paremmin kuin esimerkiksi mainitsemani Fanolan tuote, joka saattaa jättää jälkeensä hieman sinertävän sävyn. Olen myös huomannut hopeashampoon yhteyden pidentyneeseen hiustenpesuväliin. Se jollain tavalla tuntuu ehkäisevän hiusten nopeaa rasvoittumista.

Vaikka vaalennusprosessini alkaa tuottamaan jo pitkään toivottua tulosta, on kaikella aina hintansa. Hiukseni ovat joutuneet kärsimään projektistani, ja esimerkiksi sen seurauksena niiden latvat ovat kuivuneet. Olen todennut latvojen hoitoon parhaaksi Wellan Luxe Oil -hiusöljyn. Hiusöljyssä on vaniljainen tuoksu, joten vaikka pesisin hiukseni illalla, levitän sen hiuksiini käsin aamulla, sillä voimakkaissa tuoksuissa nukkuminen aiheuttaa mulle toisinaan migreenikohtauksen. Öljy on myös todella riittoisaa. Mulla on paksut ja pitkät hiukset, ja pieni matkakokoinen öljy on kestänyt syksystä asti!

Latvojen lisäksi myös päänahka on saanut osansa kuivuudesta. Päänahkaa hoidan hieromalla siihen Puhdistamon kookosöljyä. Hieron sen käsissäni helpommin levitettäväksi litkuksi, jonka jälkeen hieron sen päänahkaan. Annan kookosöljyn vaikuttaa hiuksistani noin viitisen minuuttia.

Noin kerran viikossa levitän hiuksiini Dermosilin Arganöljyhiusnaamion, joka kosteuttaa ja ravitsee hiuksia. Rasittuneille hiuksille suunniteltu naamio tuo hiuksiin pehmeyttä ja kiiltoa ja jättää ne kevyiksi ja sileiksi. Annan hiusnaamion vaikuttaa kymmenestä viiteentoista minuuttiin, jolloin itse voin rentoutua vaikka saunassa. Hyvä mutta mieto tuoksu on ehdoton plussa naamiossa.

Hyvää viikonloppua kaikille ja pitäkää hiuksistanne huolta!

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *