Raparperimehu
Raparperikausi on kerta kaikkiaan täällä! Meidän pihan kaksi rehua pukkaavat vartta sitä vauhtia, että niitä on ihan mahdoton saada käytettyä. Tänä keväänä ollaan tuhottu puskia raparperi-kaurapaistoksen, raparperi-valkosuklaacookieiden ja nyt vielä mehun avulla. Ja siellä ne kasvaa edelleen.
Mehu on niin helppo tehdä, että kirjaimellisesti lapsikin osaa. Katsokaa vaikka kuvat.
Ainekset:
2 sitruunaa, mieluiten luomu
1 kg (noin viisi reilua vartta) raparperia
300 g sokeria
2 l vettä
Pese raparperit ja pilko ne. Pese sitruunat huolellisesti ja viipaloi ne. Laita raparperit, sitruunat ja sokeri astiaan ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna mehustua seuraavaan päivään. Siivilöi mehu ja siirrä jääkaappiin. Laimenna juotaessa ehkä yksi osa mehua ja kaksi vettä vai vissyä.
Lasten mentyä nukkumaan mehua voi tuunata vaikkapa näin:
1,5 dl raparperimehua
2 cl cointreauta
2 cl vodkaa
1/4 limen mehu
jäitä
Tulevana viikonloppuna meinasin testata mehun jatkamista kuoharilla. Onneksi näitä kesäviikonloppuja on vielä edessä!