Banaanikakku – klassikkoainesta
Käytiin muutama viikko sitten visiitillä vanhempieni luona. V on tunnettu kakkujen ystävä, joten mutsi oli leiponut synttärikakun lisäksi myös kuivakakkua. Tosin banaanikakku on sen verran mehevä ilmestys, että kuivakakun määritelmä ei oikein tee sille oikeutta. Kakku oli niin hyvää, että ruinasin myöhemmin sen ohjeen. Puhelimeen kilahtanut valokuva ohjeesta olikin hauska – se oli siskoni käsialaa noin viidentoista vuoden takaa.
Kakku on tosi helppo tehdä, jopa alle 3-vuotiaan pikku apurin kanssa. V vatkasi kulhossa voin ja sokerin ja minä pudottelin kananmunia sekaan. Lopuksi sekoitettiin muut ainekset ja nuoltiin taikinakulho.
Ajattelin muuten ratkaista päiväkodin henkilökunnan muistamisen kakulla. Leipoa jonkun hyvän kakun ja viedä sen päiväkotiin hyvissä ajoin ennen joululomia. Mitää rihkamaa en halua ostaa, enkä tunne ihmisiä niin hyvin, että osaisin päättää viedäkö kahvia, teetä tai viiniä. Ja suklaarasioita ne saa varmaan ihan tarpeeksi muutenkin? Mitä te olette muuten vieneet päiväkotiin kauden päättyessä?
Ja että olisko se sitten banaanikakku vai suklaakakku? Muutaman päivänhän se saisi säilyä, varsinkin tällaisessa pienessä päiväkodissa.