Kynttilöitä peltipurkkeihin

139.JPG

Tällaiselle Kusmi-teen suurkuluttajalle kertyy kyseisiä peltipurkkeja enemmän, kuin teen säilyttämiseen tarvitaan. Ihana siskoni oli bongannut jostakin idean kynttilöiden valamisesta tyhjiin teepurkkeihin. Tietty tähän tarkoitukseen käy moni muukin peltipurkki. Se meiltä jäi vielä keksimättä, että miten kynttilään saa glitteriä. Olisihan se nyt hienoa valmistaa näin pikkujouluaikaan glitterkynttilöitä! Sattuisiko joku tämän postauksen (mahdollisista) lukijoista tietämään?

Kynttilöiden valaminen on oikeastaan tosi helppoa hommaa ja sujuu tällaiselta aloittelevalta askartelijaltakin. Hommaan tarvitaan peltipurkkien lisäksi sydänlankaa (sellaisella metallilätkällä varustettua, kuten kuvasta näkyy), kynttilämassaa (joko steariini-parafiini tai pelkkä parafiini) ja tarkoitukseen uhrattava kattila (löysin omani kirppikseltä 2,50 € hintaan). Vielä parempi, jos kattilassa on kaatonokka. Lisäksi joku apuväline sydänlangan paikallaan pitämiseen, me käytettiin elegantisti cocktail-tikkuja ja maalarinteippiä.

114.JPG

Ensimmäisenä kiinnitetään sydänlanka peltipurkkiin. Kuten kuvasta näkyy, se hoidettiin tällä kertaa cocktail-tikuilla ja maalarinteipillä. Oli vähän viritys, mutta toimiva sellainen. Tarkoituksena on siis pitää sydänlanka pystyssä sulaa massaa kaataessa ja massan jähmettyessä. Välissä juodaan glögiä (huomaa tyhjät pullot kuvassa). Kynttilämassa laitetaan kattilaan ja sulatetaan hellalla. Viereen kannattaa varata kansi ja kuumentaa muutenkin varovasti, ettei massa vaan syty palamaan. Ei siis levyä kutoselle ja siksi aikaa katsomaan telkkaria.

129.JPG

Sulanut kynttilämassa kaadetaan purkkeihin ja annetaan jähmettyä. Sydänlanka leikataan sopivan pituiseksi. Lopuksi tarvitaan tulitikut kynttilän sytyttämiseen sekä Blossaa ja suklaata itselle kiitokseksi hyvin onnistuneesta askartelusta. Nimittäin onnistumisen riemuhan on valtava, kun saa aikaiseksi jotakin näin hienoa!

132.JPG

 

Kommentit (4)
  1. Oli kyllä niin kivaa (ja helppoa) askartelua 🙂

  2. hei, super hauska idea. Olen aina kuvitellut tuon tosi hankalaksi hommaksi! pakko testata! 

    🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *