Kerrostalokyttääjät

Tunnustan. Olen kerrostalokyttääjä. Laitan lapun autosi tuulilasiin, kun se on pysäköity pelastusväylälle ja valistan koko taloyhtiötä siitä, mitä vessanpöntöstä saa vetää alas ja mitä ei. Jos poltat pilveä asunnossasi niin, että savu kulkeutuu käytävään, kerron sinulle siitä. Tai mikäli katsot oikeudeksesi säilyttää puolta omaisuudestasi vintin käytävällä, tiedät odottaa ovikellon soittoa.

kerrostalokyttaajat.jpg

Näistä viimeinen esimerkki tuli jälleen ajankohtaiseksi jälleen eilen, kun kävin viemässä matkalaukkuani vinttikomeroon. Vinttimme käytävät alkavat jälleen edellisen tyhjennyksen jälkeen täyttyä tavarasta: Sieltä löytyy mm. kaksi pesukonetta, sänky, sohva, pöytä, pari lamppua, pari tietokonetta ja muutama muuttolaatikko sekä erinäinen määrä lastulevyä. Vintti tyhjennettiin edellisen kerran taloyhtiön toimesta reilu vuosi sitten.

Tämä on monella tapaa raivostuttava tilanne. Ensinnäkin nuo tavarat vintillä muodostavat paloturvallisuusriskin, joten sikälikään niitä ei pitäisi siellä kuljeksia. Jos paloturvallisuus ei kiinnosta, niin ehkäpä edes yleinen siisteys kannustaisi tekemään asialle jotain. Mutta ei. Jotenkin on ilmeisesti liian vaikeaa kuskata rikkinäisiä kamoja Sorttiin tai pyytä Nouto-Sorttia hakemaan ne. Toimivan tavaran voisi myydä tai vaikkapa antaa jollekin. Grrrr. Nousee verenpaine näiden idioottien kanssa. (Kokonaan toinen keskustelunaihe on se, miksi kodinkoneet kestävät käyttöä vain muutaman hassun vuoden.)

Toisaalta tilanne ärsyttää siksi, että nämä henkilöt maksattavat jätteenkierrätyksensä yhtiön osakkailla. Ehkä minäkin voisin toimittaa yhtiölle vaikkapa sähkömaksuni maksettavaksi, niin saisin lisävastinetta vastikemaksuilleni?

Alan kaivata Suomeen amerikkalaista järjestelmää, jossa talon asukkaat saavat valita naapurinsa. Tiedän ainakin, mitä haastattelutilanteessa kysyisin.

Muistatteko muuten muutaman vuoden takaista Kerrostalokyttääjät-palvelua, jossa sai ilmiantaa oman talonsa kyttääjät? Koko palvelu taisi lähtiä vitsistä, mutta suoraan sanottuna sille olisi käyttöä. Olisi kunnia voittaa kuukauden kerrostalokyttääjän prenikka.

Ai niin, kyllä, allekirjoitan heippa-laput aina nimelläni.

 

puheenaiheet vastuullisuus ajattelin-tanaan sisustus
Kommentit (1)
  1. Nyt kyttäystä voi raportoida Facebook -tunnuksilla osoitteessa https://apps.facebook.com/kyttaajatfi/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *