Tästä tämä alkaa!

Tiedän että tämä tulee jakamaan mielipiteitä, mutta tarkoitukseni ei ole loukata ketään tällä kokeilulla. Voit lopettaa blogin lukemisen, jos sen lukeminen ei tunnu hyvältä. Toivon kuitenkin, että herättää keskustelua ja saan teiltä vinkkejä sekä mietinnän aiheita kokeilun aikana. Joten kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Tarkoitus on siis kokeilla kuinka pärjään loppuvuoden (18.12. saakka) pienemmällä budjetilla kuin mihin olen tottunut. 485,50€ eli toimeentulotuen verran on käytettävissä kuukaudessa menoihin asumiskulujen, vesimaksun ja sähkölaskun jälkeen. Sillä (ja vähemmälläkin) pärjää moni muukin, haaste tulee näyttämään miten minulta sujuu. Toivottavasti opin tästä haasteesta jotain mistä on mahdollisesti loppuelämäksi hyötyä.

Tervetuloa mukaan!

tyo-ja-raha raha
Kommentit (1)
 1. Olethan huomioinut että asumistukea maksetaan kohtuuhintaiseen vuokra-asuntoon n. 80% vuokrasta ja loppu on omavastuuosuutta jonka maksat itse tuosta n. 480e. Eli esim. vuokra 720 (normi yksiön vuokra monissa paikoissa helsingissä), asumistuki jotain 560e. Loput makselet itse.

  Voisitko heti alkuun myös vähentää tuesta kuukausittaisen netti- ja puhelinlaskusi (esim 30e?) sekä matkakortin, jotka sisältyvät tukeen? Aikuisen sisäinen matkakortti yhdelle kuulle, mitä se on, noin 40e?
  (Autoahan et voi käyttää, ei tt-saajalla olisi varaa. Tai jos sinun on pakko käyttää autoa, laske kuukausittainen vakuutuksen summa, korjaus- sekä katsastuskulut per kuukausi ja vähennä se perustoimeentulotuesta. Plus tietysti bensat. Reiluna tyyppinä aloitat varmaankin tyhjällä tankilla.)

  Näillä realistisilla esimerkkisummilla (laskelma tehty pk-seudun mukaan) vaiheessa siis 480e-160e-30e-40e=
  250e.

  Eli ruokaan, vaatteisiin, hygieniaan ja ”huvituksiin” jää noin 250e kuussa.

  Toivottavasti kokeilet kunnolla useamman kuukauden, että ehtii tulla jotakin tiukkojakin paikkoja (kodinkone hajoaa, suuri osa vaatteistasi on rikki, hammas lohkeaa, mahdollinen lemmikki sairastuu, ystävät lopettavat kutsumasta paikkoihin koska et koskaan pääse, sillä sinulla ei ole rahaa)

  Tsemppiä kokeiluusi!
  T. Sossu

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *