104th Day of Autumn
Banana Bread with Nutella Swirls
Tämän viikonlopun herkku oli ihanan kostea, jokaisesta amerikkalaisesta ruokablogista hieman erilaisena versiona löytyvä Banana Bread.
Omaa versiotani piristin kaakaojauheella kauniimman värin aikaansaamiseksi, luonnonjugurtilla kosteuden säilyttämiseksi sekä Nutellalla, ihan vain viikonlopun kunniaksi.
Leipominen oli helppo aloittaa perjantaina gradustresseissä, sillä kaikki ainesosat löytyivät kaapeista valmiina.
Pari pehmennyttä banaania, jugurttia, jauhoja, sokeria sekä päälle ihana kerros Nutellaa 🙂
Leipä on parhaimmillaan jäähtyneenä, joten se kannattaa tehdä edellisiltana ja antaa jäähtyä rauhassa vuoassaan.
Herkku toimii niin aamiaisella kuin jälkiruokanakin, lauantai-iltamme kruunasi banana bread tuorejuustolla sekä tuoreilla marjoilla .
Banana Bread
- 75 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 dl siirappia
- 2 munaa
- 2 kypsää banaania
- 150 g luonnonjugurttia
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 1 dl Nutellaa
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri sekä siirappi vaahdoksi.
Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan välissä sekoittaen.
Muussaa banaanit haarukalla.
Lisää voi-sokeriseokseen jugurtti sekä banaanit ja sekoita.
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja vatkaa muiden ainesten joukkoon.
Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Levitä väliin raita Nutellaa ja sekoita taikinan joukkoon veitsellä.
Kaada vuokaan loput taikinasta ja vielä vähän Nutellaa. Riko vielä pintaa veitsellä.
Paista uunissa 175 C-asteessa 55 minuuttia, kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaan.
Anna viilentyä vuoassa ja viipaloi.
Nauti suolaisen voin tai tuorejuuston sekä tuoreiden marjojen kera !