106th Day of Autumn

15 minuutin hienostunut savu-lohipasta

20150927-12041165_10203568511213441_548024603_o.jpg

Suosikkipastani arkeen tai viikonloppuiltaan.
Viime perjantaina yhdistettynä yhteen suosikkiviineistäni, ihanaan Joseph Mellotin Sancerren roséseen.  
Sekä pasta, viini että ruusut tietenkin lempisävyssäni, hennon korallinpunaisessa. 

20150927-12050921_10203568511333444_2073027849_o.jpg

15 minuutin lohipasta

  • 200 g kuviopastaa
  • 250 g savulohta
  • nokare voita 
  • 2 pientä puna- tai shalottisipulia
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria
  • ruohosipulia
  • parmesania 

Laita pasta kiehumaan runsaasti suolattuun, kiehuvaan veteen.

Pilko sipuli pieneksi silpuksi. 
Kuumenna pannulla voi ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. 
Keitä toisessa kattilassa pasta suolaisessa vedessä. 
Lisää viini sekä sokeri sipuleiden joukkoon ja anna hautua hetki. 
Lisää lämminsavustettu (myös kylmäsavu/loimulohi käy!) lohi ja sekoittele joukkoon. 
Lisää kerma sekä sitruunamehu ja anna kiehahtaa. 
Saksi ruohosipulia ja rouhi mustapippuria joukkoon. 
Tarkista maku ja sekoita al dente keitetyn pastan joukkoon. 

Herkuttele heti kastikkeeseen käytetyn viinin kera ! 

20150927-12041660_10203568511093438_855471817_o.jpg

20150927-12055068_10203568511253442_655775916_o (1).jpg

 

koti ruoka-ja-juoma