111th Day of Autumn – Lime-rapusalaatti
#throwbackthursday : Kesän ihanin lime-rapusalaatti
Tässä resepti, joka varmasti vie mielen syksyn lyhyistä ja harmaista päivistä kesään, aurinkoon, kavereihin ja moniin hauskoihin illanviettoihin!
Kuvatkin ovat kesältä ja hyppäsivät kuva-arkistoista piristämään juuri sopivasti pitkää graduviikkoa.
Rapusalaatti limekastikkeella (kahdelle)
- rucolaa + babypinaattia + lollo rossoa
- tuoreita mansikoita
- yksi avocado
- yksi kesäsipuli varsineen
- puolikas paketti fetaa
- kourallinen cashew pähkinöitä paahdettuna
- 12 jättikatkarapua paistettuna valkosipulin, puolikkaan limen mehun, seesamiöljyn, vaalean soijan sekä makean chilikastikkeen kera
- kastikkeeseen :
- 1,5 limetin mehu
- 2 rkl oliivi / seesamiöljyä
- loraus hunajaa
- suolaa + pippuria + tuoretta korianteria
Sulata jättikatkaravut jääkaapissa yön yli tai nopeammin juoksevan, jääkylmän veden alla.
Tee salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Kuumenna pannu ja paahda cashew-pähkinät kauniin värisiksi.
Paista jättikatkaravut sekä muutama valkosipulin kynsi, limemehusta, seesamiöljystä, vaaleasta soijasta sekä makeasta chilikastikkeessa sekoitetun marinadin kera.
Pilko vihannekset ja mansikat ja murenna feta.
Sekoita salaattipohja ja lisää täytteet. Säästä osa koristeiksi.
Mausta salaatinkastikkeella ja koristele pinta nätiksi.
Tarjoile esim. Stockmannin Rustical-kierreleivän ja tuorejuuston sekä rieslingin tai kuohuvan kera !