112th Day of Autumn – Ihanat sieni-bruschetat
Ihanat sieni-bruschetat
Pohtiessamme itsenäisyyspäivän illanviettoa mieleeni tuli nämä kotimaisisita sienistä valmistetut herkkupalat.
Makumaailma on kokonaisuudessaan maanläheinen, sienien lisäksi leivän päälle kootaan karamellisoitua sipulia sekä suosikkijuustoa.
Bruschetat on herkullinen tapa käyttää niin sienimetsän arteet kuin myös kuivahtaneet leivän- ja juustonkin kannikat.
Sieni-bruschetat karamellisoiduilla sipuleilla
- hyvää rapeakuorista leipää
- loraus öljyä
- valkosipulin kynsi
- 4-5 pientä sipulia
- balsamicoa + suolaa + pippuria + sokeria + kuivattuja yrttejä
- 1 litra suppilovahveroita / kanttarelleja / muita mieluisia sieniä
- (loraus kermaa)
- pala juustoa, esim. brietä, vuohenjuustoa tai raastettua parmesania
- timjamia
Silppua sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla.
Lisää loraus balsamicoa sekä mausteet ja anna karamellisoitua noin 20 minuutin ajan.
Lämmitä samalla uuni 200C-asteeseen ja siivuta leipä.
Lisää karamellisoituneiden sipuleiden joukkoon puhdistetut ja hieman pilkotut sienet.
Pyörittele seosta pannulla, kunnes sienistä on haihtunut neste, maista ja lisää tarvittaessa loraus kermaa sekä mausteita.
Paahda leipiä hetken aikaa uunissa sellaisenaan ja kokoa sitten sieni-sipulisekoitus tasaisesti leipien päälle.
Raasta päälle parmesania tai leikkaa reilut siivut brietä / vuohenjuustoa tai muuta juustoa jokaisen leivän päälle.
Paista 200 C-asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia kunnes juusto on sulanut, koristele tuoreella timjamilla ja nautiskele alkupaloina 🙂