114th Day of Autumn – Metsurinleipä parmesanranskalaisilla
Metsurinleipä parmesanranskalaisilla
Metsurinleipä on yksi suosikeistani niin kesällä ulkoilmassa kuin myös talven kylmyydessä lohturuokana nautittuna.
Annoksesta häviää huoltsikaviba paistamalla pihvi hyvästä lihasta, maustamalla kastike tuoreilla yrteillä sekä lorauksella konjakkia sekä tarjoamalla rinnalla perunanvihaajan suosikkeja, parmesanranskalaisia 🙂
Metsurin leipä (kahdelle)
- isoja paahtoleipäsiivuja ( 1 / syöjä )
- 250 g naudan ulkofileetä + öljyä + suolaa ja pippuria + voita
- nokare voita tai öljyä
- 1-2 sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 150 g tuoreita sieniä
- sokeria/hunajaa + suolaa + pippuria
- loraus konjakkia
- 1 dl kermaa
- tuoretta persiljaa
Tee ensin kastike. Pilko sipulit pieneksi ja kuullota öljyssä tai voissa. Lisää loraus hunajaa tai puoli rkl sokeria.
Lisää tuoreet, puhdistetut ja pilkotut sienet. Anna nesteiden haihtua miedolla lämmöllä.
Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kerma ja konjakki.
Kiehauta kastike kovemmalla lämmöllä kasaan ja mausta tuoreella persiljalla.
Nosta liha lämpimään noin tuntia ennen paistamista.
Leikkaa tasakokoisiksi pihveiksi ja hakkaa tasaisiksi lehtipihveiksi lihanuijalla.
Hiero pintaan öljyä, sekä suolaa ja pippuria.
Paista kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin voinokareessa.
Parmesanranskalaiset
- 500 g perunoita
- 2 rkl öljyä
- suolaa + pippuria + tuoreita yrttejä
- parmesania raastettuna
Kuori ja pilko perunat tasakokoisiksi tikuiksi.
Keitä suolalla ja yrteillä maustetussa vedessä noin 7 minuutin ajan, kunnes hammastikku menee läpi.
Nosta sitten talouspaperille ja kuivaa perunoiden pinta.
Pyörittele ranskalaiset tasaisesti öljyssä, suolassa sekä yrteissä ja nosta uuninpellille.
Paista 225C asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, välissä kerran kääntäen, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanvärisiä.
Nosta pelti uunista ja raasta tuoretta parmesania päälle niin, että se sulaa.
Nautiskele dipin tai pihvin kera !