117th Day of Autumn – Tryffelikurpitsat
Tryffelikurpitsat
Tämä resepti vaati hieman kehittelyä sekä taustatutkimusta. Ystäväni oli syönyt taivaallisia tryffelikurpitsoja super herkullisten leipien lisukkeena Street Gastro-ravintoloissa. Vaikka Wolt ja Foodora kuljettavatkin herkkuja kotiovelle melkein millon tahansa, oli ystäväni pyyntönä reseptin kehittely kotiversiolle. Toisella yrittämällä pääsin mielestäni niin lähelle alkuperäistä kuin tarvitseekaan…
Ehkä seuraavaksi kehittelyyn Street Gastron toinen ihana lisuke, Lehtikaali Caesar !
Tryffelikurpitsat ovat sopiva ja värikäs lisuke tai alkupala erityisesti kylmällä säällä.
Myskikurpitsoja on myynnissä ainakin suuremmissa kaupoissa ja tryffeliöljy on tullut osaksi pikku-Alepojenkin valikoimaa.
- yksi myskikurpitsa
- suolaa + mustapippuria + sokeria + öljyä
- tryffeliöljyä
- lehtipersiljaa
- creme fraichea
- dijon-sinappia
- suolaa + mustapippuria + sokeria + lehtipersiljaa
Puolita kurpitsa ja kuori kova, paksu kuori terävällä pikkuveitsellä varovasti.
Pilko kurpitsa suupaloiksi ja sekoittele kulhossa oliiviöljyn sekä mausteiden kera.
Kuumenna uuni 200 C-asteeseen ja paista kurpitsoja noin 40 minuutin ajan, kunnes reunat saavat hieman väriä ja kurpitsa pehmennyt.
Sekoita samalla dippi ranskankermasta, sinapista sekä mausteista.
Pyörittele paahdetut kurpitsat vielä kulhossa tryffeliöljyn kera ja lisää suolaa, sokeria tai pippuria maun mukaan.
Nautiskele alkuruokana, pihvin tai kanan lisukkeena tai quinoasalaatin joukossa :)
Nautimme kurpitsat italialaisen Franciacortan kera. Kuohuviini tulee aivan Italian pohjoisosista ja on tehty samalla perinteisellä menetelmällä kuin shampanja. Viini tarjoaa ihanan makuelämyksen ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Alkon valikoimissa Franciacortien valikoima on vielä harmillisen vähäistä, mutta ulkomaan tai laivareissuilta kannattaa napata mukaan pullo tai pari :)