119th Day of Autumn – American Pancakes

American Pancakes

20160117-DSC08403.jpg

Banaaniproteiinilettuboomista huolimatta, mielestäni viikonloppuaamun parhaat pannukakut syntyvät jauhoista, sokerista sekä kananmunista, vaahdottamalla valkuaiset ja keltuaiset erikseen sekä lisäämällä pieni purkki luonnonjugurttia seokseen. Pehmoiset pannarit paistetaan yksitellen blinipannulla, tai vaihtoehtoisesti hieman pikaisemmin, useampi lettu kerrallaan lettupannulla. 
Herkkuaamiainen tarjoillaan pannukakkuihin ihanasti imeytyvän vaahterasiirapin sekä pensasmustikoiden kera, kupissa tummapaahtoista kahvia ja lasissa tuoremehua (tai kenties Mimosaa) ! 

20160117-DSC08411.jpg

20160117-DSC08413.jpg

American pancakes (noin 10 suurta pannukakkua) 

Suuri määrä leivinjauhetta kohottaa pannukakut ihanan paksuiski ja pehmeiksi. Taikinaa kannattaa laittaa ensimmäisiin pannukakkuihin varovasti, sillä se kasvaa kypsyessään!

  • 3 munaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria / 1 tl vaniljaa myllystä
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 150 g jugurttia
  • voita / öljyä paistamiseen

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. 
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. 
Vaahdota keltuaiset ja sokeri. 
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää keltuiasseokseen vuorotellen maidon kanssa. 
Sekoita kunnolla. 
Lisää vielä nostellen jugurtti sekä valkuaisvaahto taikinaan. 
Anna taikinan levätä hetki pöydällä. 

Kuumenna blinipannu ja voi tai öljy ja nosta noin 2 rkl taikinaa / pannukakku.
Pannukakut kohoavat pannulla nopeasti leivinjauheen ansiosta. 
Paista ensin miedohkolla lämmöllä toiselta puolen ja käännä kun pintaan alkaa muodostua reikiä. Paista vielä toiselta puolen. 

Nauti pensasmustikoiden, (vaahtera)siirapin sekä tomusokerin kera :)  

20160117-DSC08405.jpg

20160117-DSC08404.jpg

20160117-DSC08416.jpg

20160117-DSC08410.jpg

koti ruoka-ja-juoma