121st Day of Autumn – Runebergin kuppikakut

Runebergin kuppikakut

DSC08601-2.jpg

Runebergin tortuissa paras osa taitaa olla kuorrutus ja kostutus.
Päätinkin vihaisten katseidenkin uhalla hieman uudistaa kansallisrunoilijamme nimikkoleivoksen ulkonäköä. 
Olin supertyytyväinen leivosten ulkonäköön sekä makuun. Myös parin viikon takaiset kuivatut ruusut sattuivat sopimaan värimaailmaan. 
Maku on aika paljon makeampi kuin perinteisissä versioissa, mutta ainakaan pientä testiyleisöä se ei tuntunut haittaavan. 
Joulun viimeiset Anna´s pepparkakoritkin saivat uuden elämän mehevässä taikinassa. 
Vielä on aikaa tehdä oma erä huomisaamuksi !

DSC08574.jpg

Runebergin kuppikakut 

  • 150 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa 
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl murskattuja pipareita
  • 3/4 dl mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • 2 rkl rommia 

Pehmennä voi ja vatkaa fariinisokerit joukkoon. 
Lisää kananmunat ja sekoita kunnolla. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. 
Vuoraa muffinivuoka muffinivuoilla tai leivinpaperilla. 
Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista 175C-asteessa noin 20-25 minuutin ajan. 

Kostutus 

  • 3/4 omenamehua
  • 1/4 rommia 
  • loraus sitruunamehua

Sekoita ainekset ja lusikoi paistettujen muffinien päälle. 

Kuorrute 

  • 75 g tuorejuustoa
  • 2 rkl vadelmahilloa
  • loraus sitruunamehua
  • 3/4 – 1 pkt tomusokeria 

Vatkaa tuorejuusto ja lisää muut ainesosat ja tomusokeria pikkuhiljaa, halutun koostumuksen aikaansaamiseksi. 
Kuorruta muffinit runsaalla kuorrutuksella. 

Nauti makean viinin kera Runebergin päivän kunniaksi  :) 

DSC08575.jpg

DSC08576.jpg

DSC08583.jpg

DSC08593.jpg

DSC08603.jpg

DSC08597.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma