126th Day of Autumn – Munakoisopizzat

Munakoisopizzat 

DSC08731.jpg

Viikonloppu on melkein tääläl ja Lilyn blogikatkoskin viimein selätetty. 
Kellojen siirtämisen ja huonekalujen uudelleen järjestelyn myötä luonnonvaloa riittää illallisen läpi ja keskiviikkoillan aikana ehdimme ikuistaa useamman keväisen herkkureseptin. 
Kun uuni on päällä, tykkään paahtaa pääruoan tai leivonnaisen lisäksi myös ison kasan uunivihanneksia. Paprikoista syntyy ihana punainen pesto tai yhdessä munakoisojen ja couscousin kanssa ihana lisukesalaatti. Tällä kertaa hain maku- ja värimaailman Italiasta ja täydensin itketetyt ja paahdetut munakoisot punaisella pestolla, mozzarellalla sekä tuoreella basilikalla. Lopputuloksena ihanan suolainen ja ruokahalua nostattava alkupala, joka sopii täydellisesti oluen tai klassisen cocktailin makupariksi. 
Mikäli munakoisot on paahtanut etukäteen, valmistuu näyttävä ja herkullinen alkupala alle 10 minuutissa uunissa. 
Söimme munakoisopizzat haarukalla ja veitsellä, mutta cocktailjuhlia varten kannattaa munakoison alle kätkeä leivänpala helpottamaan herkuttelua.  

DSC08720.jpg

DSC08745.jpg

Munakoisopizzat

  • yksi pullea munakoiso
  • suolaa 
  • öljyä 
  • tomaattipestoa
  • mozzarellapallo 
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa

Siivuta munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. 
Levitä tasolle ja suolaa rohkeasti molemmin puolin. 
Anna munakoison levätä ja ”itkeä” noin 20 minuutin ajan. 
Kuivaa munakoisot huolellisesti talouspaperiin ja nosta öljytylle leivinpaperille. 
Öljyä vielä toiselta puolen ja nosta noin 200 C asteiseen uuniin noin 20-30 minuutiksi. 
Testaa kypsyys terävällä veitsellä. 
Nosta munakoisot uunista ja levitä päälle punainen pesto, viipaloitu mozzarella, tomaattisiivut sekä basilikanlehdet. 
Nosta vielä uuniin ylätasolle 5-10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. 

Koristele vielä tuoreella basilikalla ja nauti ! 

DSC08721.jpg

DSC08728.jpg

DSC08733.jpg

DSC08732.jpg

DSC08736.jpg

DSC08745.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma