127th Day of Autumn – Aasialaiset lohiburgerit

Aasialaiset lohiburgerit 

DSC08801.jpg

DSC08790.jpg

Viime lauantaina vietimme ihanan rauhallista koti-iltaa ystävämme luona. Toiveena oli nopeaa ja herkullista ruokaa, joka vielä sopisi valmistujaisjuhlista jääneen puolikuivan shampiksen kera. 

Aasialaisissa ruissa makeutta löytyy kastikkeista ja päätinkin pitkän chorizo- ja lihaputken jälkeen pyöräyttää aasialaishenkiset burgerit, nopeasti valmistuvilla lisäkkeillä ja minuuteissa kypsyvällä ihanan rasvaisella lohella. 

Tykkään etsiä erityisesti ruoka- ja sisustusinspiraatiota ulkomaisista blogeista sekä Pinterestistä. Lohiburgereita ovat molemmat täynnä, mutta lähes kaikissa resepteissä lohi oli jauhettu murekepihviksi. Mielestäni nahan läpi paistettu ja hyvin marinoitu tuore lohi toimii kuitenkin paljon paremmin – ja valmistuu nopeammin. 

Osterimarinoidun lohen lisäksi kätkimme ruissämpylöiden sisään wasabi-creme fraichea, hölskytyskurkkuja sekä sesamöljyssä marinoitua kevätsipulia ja avocadoa. Burgeritäytteitä valmistellessa uunissa valmistuivat kuin itsestään rapeat ja suloisen makeat palsternakka-ranut :) 

DSC08792.jpg

DSC08798-2.jpg

Palsternakka – ranskalaiset (neljälle) 

Valmistele ensin palsternakka-ranskalaiset ja laita uuniin noin puoli tuntia ennen ruokailua. 

  • 400 g palsternakkaa
  • (sesam)öljyä 
  • suolaa

Kuori ja pilko palsternakka tasai kokoisiksi tikuiksi. 
Sekoita öljyn sekä suolan kanssa ja paista 200 C asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. 

DSC08804-2.jpg

DSC08811-5.jpg

DSC08788.jpg

Lohi – burgerit (neljälle) 

  • 500 g lohta
  • suolaa + pippuria
  • 2 rkl sesamöljyä 
  • 2 rkl teriyaki / osterikastiketta
  • 1 tl srirachaa 
  • 1 tl kalakastiketta
  • 2 tl hunajaa 

Leikkaa lohi tasapaksuiksi paloiksi, älä vielä poista nahkaa.
Mausta lohi suolalla ja pippurilla sekä sekoita marinadi. 
Anna maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa. 
Paista kuumalla pannulla ensin nahan läpi ja sitten hetki toiselta puolen. Varo kypsentämästä liikaa. Poista nahka ennen tarjoilua. 

Hölskytyskurkut

  • vajaa puolikas kurkusta
  • 1-2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl hunajaa tai sokeria 
  • suolaa 
  • (korianteria tai ruohosipulia) 

​Viipaloi kurkku juustohöylällä ja sekoita kunnolla muiden ainesten kera. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki enen tarjoilua.

Wasabi – creme fraiche

  • yksi purkki kevyintä creme fraichea
  • 2 tl wasabia tai maun mukaan
  • ripaus suolaa + sokeria + pippuria  

Kevätsipuli + avocado 

  • yksi isoa tai kaksi pientä avocadoa
  • puolikas puntti kevätsipulia
  • sesamöljyä 
  • suolaa + pippuria + korianteria

Poista avocadosta kivi ja viipaloi terävällä veitsellä kuoressaan. Koverra hedelmäliha lusikalla. 
Viipaloi kevätsipuli. Sekoita avocadon sekä kevätsipulin joukkoon loraus sesamöljyä ja mausta kevyesti. 

Hampurilaisiin

  • ruissämpylöitä 
  • paistettua lohta 
  • wasabi – creme fraichea
  • hölskytyskurkkuja
  • avocadoa + kevätsipulia 

Paahda vielä ruissämpylät kuumalla pannulla molemmin puolin. 
Kokoa hampurilaiset varovasti ja nauti palsternakkaranujen sekä puolikuivan viinin tai oluen kera :) ! 

DSC08806.jpg

DSC08789.jpg

DSC08796.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.