130th Day of Autumn – Pina Colada – Pavlova

Pina Colada – Pavlova 

DSC07580.jpg

Hyvän ystävän Lintsi – syntymäpäivät ansaitsivat myös kesän suloisimman ja maistuvimman syntymäpäiväkakun. 
Suolakaramellin, rommi-marinoidun ananaksen sekä kookos-mascarponen yhdistelmä maistuu vähintään yhtä hyvältä kuin näyttääkin. 
Marenkipohjat sekä täytteet voi valmistaa etukäteen, mutta parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi kokoaminen kannattaa jättää viime hetkeen, juuri ennen vieraiden saapumista. 

DSC07564-2.jpg

Pina Colada – Pavlova

  • marenkilevyjä
  • suolalla maustettua kondensoitua maitoa 
  • rommimarinoituja ananaksia 
  • kookoskermalla maustettua mascarponea 

 

DSC07576-2.jpg

DSC07569-2.jpg

Marenki 

Pavlovan valmistus kannattaa aloittaa marenkilevyistä edellisenä iltana. 
Itsetehdyissä marengeissa on herkullisempi maku sekä parempi suutuntuma kuin kaupan valmiissa valkaistuissa. 
Marenkilevyt voi jättää kuivumaan kylmenevään uuniin yön yli.  

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria 
  • 2 tl Maizenaa
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljaa myllystä 
  • 4 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä 

Vatkaa sähkövatkaimella rauhallisella teholla ainekset, vettä lukuunottamatta kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
Kiehauta vesi ja yhdistä marenkiseokseen, sekoita keskenään. 

Öljyä leivinpaperi esim. pullasudilla. 
Muotoile valkuaisvaahdosta erikokoisia ympyröitä (pursottimella halutessasi). 

Kuivata marenkia uunin keski-alatasolla einsin 160 C asteisessa uunissa reilun 10 minuutin ajan ja sitten 50 C asteisessa uunissa kahden – kolmen tunnin ajan, varoen ruskimasta, kunnes marenkien pinta ja pohja ovat kuivuneet. 

Suola – karamelli 

  • kondensoitua, valmiiksi karamellisoitua maitoa 
  • 2 tl suolaa 

Sekoita keskenään valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito ja suola. Maista ja lisää suolaa maun mukaan. 

DSC07578.jpg

Rommi – ananakset 

  • nokare voita
  • 0,5 dl sokeria 
  • 3/4 tuore ananas 
  • reilu loraus tummaa rommia 
  • (loraus appelsiinimehua) 

Kuori ja pilko ananas tasaisiksi kuutioiksi. 
Sulata pannulla voi ja sokeri keskenään. 
Lisää ananaspalat ja paista muutaman minuutin ajan. 
Lisää rommi (sekä ananas mehu) ja hauduta hetken aikaa, kiehauttaen alkoholi pois. 
Nosta pannu pois liedeltä ja viilennä seos. 

Kookos – mascarponevaahto 

  • tetra kookoskermaa
  • purkillinen mascarponea 
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • (loraus limetin mehua sekä raastettua kuorta)

Vatkaa mascarpone kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kookoskerma. 
Jatka vatkaamista ja lisää muut ainekset. Maista ja mausta maun mukaan. 
Anna seoksen viiletä hetken aikaa jääkaapissa. 

DSC07581.jpg

Kokoaminen 

Kakun kokoaminen on helpointa kun kaikki ainekset (marenkia lukuunottamatta) ovat jääkaappi viileitä. Tällöin kakku ei lähde valumaan yhtä nopeasti. Levitä pohjille suolakinuskia, levitä päälle mascarponevaahtoa ja asettele päälle rommiananakset. Kokoa kakku varovasti, leikkaa terävällä veitsellä ja tarjoile heti ! Juomaksi sopii vaikkapa makeahko kuohuviini :) 

DSC07577.jpg

DSC07589.jpg

koti ruoka-ja-juoma