131st Day of Autumn – Täytetyt bataatit
Täytetyt bataatit
Alkusyksyn kunniaksi värikäs ja herkullinen uuniruoka rentoihin illanistujaisiin alkuruoaksi tai vaikkapa lauantai-illan elokuvan seuraksi herkulliseksi sohvaruoaksi. Kun päivät alkavat lyhenemään, alkaa kaipaamaan lautaselle enemmän värejä. Alla resepti sopivan tulisiin, chorizolla piristettyihin bataattiveneisiin, mutta ihanan yhdistelmän saa myös korvaamalla lihan vaikkapa hittituote Härkiksellä ja maustamalla reilummin sriracha-kastikkeella sekä tomaattimurskalla. Brunssiversion makean suolaisista herkkupaloista saa vähentämällä chilin määrää ja lisäämällä seokseen hieman pinaattia ja rikkomalla yksi kananmuna jokaisen veneen päälle ja kypsentämällä uunissa noin 10 minuutin ajan. Lautaselle voi vielä siivuttaa kylmäsavulohta sunnuntaiaamun kunniaksi.
Perinteisen chorizo-fetayhdistelmän olemme useimmiten herkutelleet pico de gallon, creme fraichen, extra limetin sekä runsaan korianterin kera. Myös avocado sekä sriracha sopivat pehmeän bataatti-kookosmoussen makuihin. Juomaksi rentojen bataattiveneiden kera parhaiten soveltuu mieto italialainen tai mexicolainen pullo-olut 🙂
Täytetyt bataatit (neljälle alkuruoaksi/lounaaksi tai kahdelle nälkäiselle pääruoaksi)
- 1 kg bataatteja (useampi pieni tai kaksi isohkoa)
- öljyä
- 150 g chorizoa
- 2-3 kevätsipulia varsineen (tai shalottisipulia)
- puolikas punainen chili
- kaksi valkosipulin kynttä
- 200 ml kookosmaitoa
- 100 g fetaa
- limetin mehu
- suolaa + pippuria + korianteria
Lisäksi maun mukaan
- pico de gallo – salsaa
- creme fraichea
- tuoretta limeä
- tuoretta chiliä
- avocadoviipaleita
- runsaasti tuoretta korianteria
Aloita pesemällä bataatit huolellisesti ja poistamalla mahdolliset mustuneet kohdat.
Öljyä bataatit huolella ja nosta uunipellille.
Paahda 200 C -asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes bataatit ovat läpikypsiä.
Aloita samalla täytteen valmistus. Pilko chorizot, chili sekä sipulit pieneksi.
Nosta chorizot pannulle ja paista rapeiksi. Nosta sipulit sekä chilit pannulle ja paista chorizon rasvassa.
Tunnin jälkeen nosta bataatit uunista, puolita varoen kuumaa ilmaan ja koverra pehmeä sisus kuoresta.
Levitä onttojen kuorien ulkopinnalle hieman öljyä ja nosta takaisin uuniin rapeutumaan vajaaksi 10 minuutiksi.
Valmista sillä täyte yhdistämällä chorizot, sipulit, chilit sekä kookosmaito pehmeään bataattiin. Mausta suolalla, pippurilla, korianterilla sekä limetin mehulla maun mukaan.
Ota rapeutuneet kuoret uunista ja täytä bataatti-chorizotäytteellä. Murustele päälle fetaa ja nosta vielä muutamaksi minuutiksi uuniin.
Nautiskele limetin, korianterin sekä tuoreen chilin sekä halutessasi pico de gallon ja creme fraichen kera !!