136th Day of Autumn – Hasselbackan omenat
Hasselbackan omenat
Hasselbackan omenoihin törmäsin ensi kerran vuosi sitten Facebook-feedissäni. Kyseessä oli ihana nopeutettu video ja omenoita suositeltiin jälkiruoaksi. Innostuin videosta ja päätin kehitellä oman, vielä paremman versioni.
Jälkiruokana meillä ei juuri näillä omenoilla ole herkuteltu, vaan uunissa lähes huomaamatta valmistuvat herkut ovat löytäneet tiensä useampana sunnuntaina brunssimenuuseen.
Niin herkullinen kuin Sis. Delin brunssi onkin, nautin vielä enemmän kotona nautituista valmiista annoksista buffetähkyn sijaan.
Syksyn sunnuntait ovatkin lähes poikkeuksetta kuluneet aamusta iltaan brunssin parissa herkuttellen ja maailmaa parantaen 🙂
Aamiaisella Hasselbackan omenat maistuvat parhaalta aidolla vaniljalla maustetun turkkilaisen jugurtin sekä granolan kera, mutta jälkkärinä tarjoiltaessa ainoa oikea valinta on aito vaniljajäätelö. Kuvanotto aamuna kaikki myslit olivat kotoamme loppu, joten pyöräytin pikagranolan sulattamalla nokareen voita pannussa ja heittämällä joukkoon pikakaurahiutaleita sekä sokeria ja annoin ruskistua kevyesti !
Hasselbackan omenat
- 1 omena / syöjä
- loraus omenamehua + öljyä
- voita
- kanelia + sokeria
- turkkilaista jugurttia sekä granolaa tarjoiluun
Puolita omenat ja poista kanta sekä siemenet.
Siivuta varovasti veitsellä mahdollisimman ohuiksi osioiksi siemenkotaan saakka. Varo leikkaamasta läpi omenan.
Toista lopuilla omenan puolikkailla.
Pyörittele omenat omenamehussa ja öljyä uunivuoka.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan, kunnes omenat ovat pehmeitä ja kypsiä.
Vedä voipaketista esim. juustohöylällä ohuita siivuja ja nosta jokaisen omenan puolikkaan päälle.
Mausta sokerilla ja kanelilla maun mukaan ja nosta vielä uuniin, kunnes voi sulaa ja sokeri saa hieman väriä.
Tarjoile turkkilaisen jugurtin sekä granolan tai vaniljajäätelön kera !
Herkullisia viikonlopun ruokahetkiä !
Tiina