18th Day of Autumn
Café au lait
Edellisessä kirjoituksessa mainitsin täydellisen mutterikahvin.
Se sopii erityistilanteisiin, mutta kuukauden testijakson perusteella myös ihan tavallisiin aamuihin!
Toisinaan kannattaa kuunnella isiä. Pakatessa vaihtooni olin varma, että kahvinkeitin tai edes pieni mutteripannu veisi liian paljon tilaa.
Onneksi kuitenkin isi muistutti, että toisinaan tyttären aamut ovat aurinkoisempia kahvikupillisen jälkeen.
Otin siis mutteripannun mukaani ja ihastuin siihen uudelleen !
Kotona olen tottunut tekemään aamukahvini suodatinkahvikeittimellä ja mutteripannu on vaikuttanut liian monimutkaiselta.
Juuri nyt tuntuu siltä, ettei paluuta entiseen ole.
Syksyllä Suomeen palatessani voi hyvinkin käydä niin, että keittiöön vapautuu kahvinkeittimen kokoinen työtila !
Oli tultava Norjaan asti ymmärtämään italialaisten nerokkuus.
Oma pieni pannuni on yhden kupin malli, Alessi-merkiltään.
Pannuja löytyy erikokoisia ja maailman tunnetuin valmistaja on Bialetti.
Pannun kuuluu kulua käytössä, se vain lisää makua ja tunnetta 🙂
mutteripannu
vettä
espressokahvia
kevyt- tai täysmaitoa
Täytä mutteripannun mutteriosa vedellä mahdollisimman täyteen.
Täytä seuraava, suodatinosa mahdollisimman täyteen hienoksi jauhettua espressokahvia.
Ruuvaa päälliosa tiukasti kiinni ja aseta liedelle.
Kahvi on valmista, kun kuuluu kiehuvaa porinaa ja yläosa on täyttynyt mahdollisesti maailman parhaalla kahvilla.
Kiehauta viereisellä liedellä varovasti maito.
Kaada isoon kahvimukiin maito ja espressoshotti.
Nauti arjen luksuksesta !