20th Day of Autumn

Hyvää ystävänpäivää !

Sydämillä koristeltu, vaaleanpunaisella vadelmatäytteellä ja marengilla kuorrutettu herkkukakku pettää ulkonäöllään. 
Sisuksen kirpeys yhdistettynä marengin pehmeyteen luo ihanan kontrastin. Vastakohdat täydentävät toisiaan, kuten oikeassa elämässä, myös kakkumaailmassa !

DSC03774.jpg

Vadelma-passionpiiras

Pohja

100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1tl     leivinjauhetta
2rkl   sokeria
(2rkl vettä)

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon sulanut ja hieman viilentynyt rasva.
Muotoile palloksi ja lisää tarpeen mukaan jauhoja tai vettä. 

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille taikina.
Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 15 minuutiksi.
Painele haarukalla piiraan pohjaan reikiä turpoamisen estämiseksi. 

Esipaista pohjaa 15 minuutin ajan alatasolla 200C-asteisessa uunissa. 

Valmista sillä välin täyte ja kuorrute. 

DSC03782.jpg

Vadelma-passiontäyte

300g (pakaste)vadelmia
4       passionhedelmää
1       sitruunan mehu
5       kananmunan keltuaista
1,5dl sokeria
20g   voita
1,5rkl vehnäjauhoja
2rkl    vettä

Mittaa kaikki ainekset pinnoitettuun kahvilaan ja kiehauta, jotta seos sakenee. 
Kaada esipaistetun pohjan päälle. 

Marenki

5    kananmunan valkuaista
2dl sokeria
(1/4 sitruunanmehu) 

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Mikäli haluat pintaan selkeämpiä pintakuvioita, säästä noin 1 kananmunanvalkuainen ja sekoita siihen sitruunan mehu.
Kaada kova valkuaisvaahto vadelma-passiontäytteen päälle.

Koristele pinta kauniiksi. 

Paista vielä uunissa 5-10 minuutin ajan, varoen valkuaista palamasta. 

Nautiskele jäähtyneenä oikein hyvässä seurassa !

DSC03773.jpg

PS. Mikäli leivonta ei ole sinun juttusi, tämän hetken suosikkijuomani ja täytteen makumaailman saa aikaan sekoittamalla Bacardia Razzia sekä GodMorgon Passion-mehua ! 

koti ruoka-ja-juoma