20th Day of Autumn
Hyvää ystävänpäivää !
Sydämillä koristeltu, vaaleanpunaisella vadelmatäytteellä ja marengilla kuorrutettu herkkukakku pettää ulkonäöllään.
Sisuksen kirpeys yhdistettynä marengin pehmeyteen luo ihanan kontrastin. Vastakohdat täydentävät toisiaan, kuten oikeassa elämässä, myös kakkumaailmassa !
Vadelma-passionpiiras
Pohja
100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl sokeria
(2rkl vettä)
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon sulanut ja hieman viilentynyt rasva.
Muotoile palloksi ja lisää tarpeen mukaan jauhoja tai vettä.
Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille taikina.
Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 15 minuutiksi.
Painele haarukalla piiraan pohjaan reikiä turpoamisen estämiseksi.
Esipaista pohjaa 15 minuutin ajan alatasolla 200C-asteisessa uunissa.
Valmista sillä välin täyte ja kuorrute.
Vadelma-passiontäyte
300g (pakaste)vadelmia
4 passionhedelmää
1 sitruunan mehu
5 kananmunan keltuaista
1,5dl sokeria
20g voita
1,5rkl vehnäjauhoja
2rkl vettä
Mittaa kaikki ainekset pinnoitettuun kahvilaan ja kiehauta, jotta seos sakenee.
Kaada esipaistetun pohjan päälle.
Marenki
5 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
(1/4 sitruunanmehu)
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Mikäli haluat pintaan selkeämpiä pintakuvioita, säästä noin 1 kananmunanvalkuainen ja sekoita siihen sitruunan mehu.
Kaada kova valkuaisvaahto vadelma-passiontäytteen päälle.
Koristele pinta kauniiksi.
Paista vielä uunissa 5-10 minuutin ajan, varoen valkuaista palamasta.
Nautiskele jäähtyneenä oikein hyvässä seurassa !
PS. Mikäli leivonta ei ole sinun juttusi, tämän hetken suosikkijuomani ja täytteen makumaailman saa aikaan sekoittamalla Bacardia Razzia sekä GodMorgon Passion-mehua !