22nd Day of Autumn

Minikorvapuustit !

Pieni on kaunista, less is more. Suupalan kokoiset korvapuustit ovat <3 !

DSC04182.jpg

Pullataikina

1l      maitoa
50g   hiivaa
2dl    sokeria
2tl     vaniljasokeria
2tl     kaardemummaa
2tl     suolaa
18dl  jauhoja 
150g voita

Taikinasta tulee kaksi pellillistä normikokoisia puusteja, neljä peltiä pikkuruisia tai kaksi pellillistä pieniä ja yksi herkullinen, edellisen postauksen varastanut herkullinen mustikkapiirakka!

 Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. 

Sekoita hiiva sekä mausteet maidon joukkoon ja aloita jauhojen lisääminen pikkuhiljaa.
Pyörittele ensin vispilällä, mutta vaihtamalla puhtaisiin käsiin saat parhaan lopputuloksen. 
Lisää jauhoja rauhassa, sekoittamisen lomassa, tarkasta määrästä huolehtimatta.
Kun taikina alkaa olla valmista ja sitkoisaa, eikä enää jää täysin kiinni sormiin tai sekoituskulhoon, lisää voi ja vielä jauhoja tarvittaessa.

Nosta kohoamaan kuumaan veteen esim. tiskialtaaseen, piirrä pintaan raksi ja peitä keittiöliinalla.
Anna kohota noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut ja pinnanmuotoja ei enää erota.

Kauli leivinpaperin avulla taikina noin 20*50cm kokoiseksi ohuen ohueksi suorakaiteen muotoiseksi pohjaksi. 

DSC04193.jpg

Täyte

voita
sokeria
kanelia
(pähkinärouhetta)

Vuole voista, lämpimään veteen kastetulla juustohöylällä ohuita viipaileita ja levitä tasaisesti kaulitun pohjan päälle. 
Mausta runsaalla sokerilla ja kanelilla (sekä pähkinärouheella).

Rullaa mahdollisimman tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta, jättäen sauma alle.

Leikkaa rullasta tasakokoisia, hieman kolmionmallisia palasia (n. 2-3cm) ja asettele leivinpapereilla vuoratuille uunipelleille saumapuoli alaspäin.
Paina kevyesti päältä kauniin muodon aikaansaamiseksi.

Nosta pelti lämpimän veden (tiskialtaan) päälle ja kohota pullia vielä noin 15 minuutin ajan keittiöliinan alla.

Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla (sekä pähkinärouheella).

Paista pelti kerrallaan uunin keskitasolla 200 C-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-12 minuutin ajan, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista.

Nauti pullat muutamalla suupalalla, parhaassa mahdollisessa seurassa ! 

DSC04184.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma