27th Day of Autumn
Vietnamilaiset kevätrullat
Maistettuani näitä ensimmäisen kerran viime syksynä, söin neljä päivää putkeen samaa ruokaa.
Sen jälkeen joka kerta kun olen näitä tehnyt, ovat ne kadonneet parempiin suihin ennenkuin olen saanut kuvatodisteita.
Rullissa yhdistyy raikkaus, tulisuus ja monet erilaiset tekstuurit, jotka täyteläinen kastike sitoo yhteen.
Monissa ohjeissa rullia dippaillaan erilaisiin kastikkeisiin, mutta omasta mielestäni parhaan maku- ja ruokaelämyksen saa aikaan levittämälle kastike rullien sisään.
Ainesosalista vaikuttaa pitkälle ja uhkaavalle, siitä kannatta valita suosikkivihannekset ja -yrtit sekä kastikkeeseen suosikkikastikkeet.
Riisipaperilettuja ja vermiselleitä ei kannata koittaa vaihtaa, jos haluaa säilyttää rullien aidon olemuksen.
Jättikatkaravut voi korvata esim. seesamikanalla, limellä kypsytetyllä lohella tai marinoidulla tofulla.
Kaikki mahdolliset ainekset, erityisesti yrtit ja riisipaperit kannattaa ostaa aasialaisesta elintarvikekaupasta, säästäen loppusummassa merkittävästi.
riisipaperilettuja
vermisseleitä
vihannekset :
avocadoa
kurkkua
vihreää omenaa
kevätsipulia
pähkinät ja siemenet :
cashew-pähkinöitä
seesaminsiemeniä
yrtit :
korianteria
ruohosipulia
persiljaaa
jättiravut :
jättikatkarapuja
seesamiöljyä
soijaa
valkosipulia
chiliä
kastike :
pähkinävoita
seesamiöljyä
vaaleaa soijaa
makeaa soijaa
makeaa chilikastiketta
chilikastiketta
limemehua
riisiviinietikkaa
(chiliä)
Pilko kaikki vihannekset ohuiksi tikuiksi.
Marinoi jättikatkaravut soijassa ja seesamiöljyssä ja paista pilkotun valkosipulin sekä chilin kera.
Sekoita eri kastikkeista paksu, makealta, suolaiselta ja hieman tuliselta maistuva kastike.
Keitä vermisseleitä kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia juuri ennen tarjoilua.
Ota kuuma vesi talteen riisipapereita varten.
Dippaa yksitellen riisipannukakut kuumaan veteen hetkeksi, jotta ne pehmenevät.
Kokoa sitten rullat. Ensin kastike, sitten proteiinit ja vihannekset ja viimeisenä vermisselit.
Rullaa rullat ja nautiskele välittömästi !