2nd Day of Autumn
Miellyttävän syksyisen lauantai-illan jälkeen teki mieli ottaa sunnuntaina vähän rauhallisemmin. Pöydältä löytyi sopivasti tarvikkeet omena-, tosca- sekä porkkanapiirakkaan. Energiaa riitti kuitenkin vain yhteen ja päätinkin yhdistää kolmen suosikkireseptini parhaat puolet vielä parempaan värikkääseen sadonkorjuupiirakkaan. Maistui erinomaisesti mukavalle, pikkuisen ehkä väsyneelle sunnuntaiseurallemme. Erityiskiitokset seuralle valokuvien ottamisesta, tiskiavusta sekä siitä, että sunnuntait ovat mukavempia yhdessä kuin yksin.
Värikäs sadonkorjuupiiras
3dl sokeria
3 kananmunaa
5 porkkanaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
1tl kanelia
2tl vaniljasokeria
150g rasvaa
4 omenaa
75g rasvaa
1dl sokeria
1rkl vehnäjauhoja
100g mantelilastuja
1rkl maitoa
Sekoita sokeri ja munat nätiksi vaahdoksi.
Raasta porkkanat.
Lisää porkkanat sokerimunaseokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet sekä sulatettu rasva sokerimuna-porkkanaseokseen.
Kaada löyhästi keskenään sekoitetut ainekset vuokaan ja laita vuoka noin 200 C asteiseen uuniin.
Kuori ja lohko omenat ja asettele nätisti hieman esipaistetun pohjan päälle.
Laita omenapiiras uuniin noin 25 minuutiksi ja valmista sillä välin täyte.
Mittaa toscakuorutteen ainekset kattilaan ja kiehauta.
Ota piiras uunista, levitä täyte päälle ja laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kuorute on kauniin kullanruskea.
Nauti piiras vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa auringonlaskun aikaan hyvässä seurassa.