2nd Day of Autumn

DSC01503.JPG

Miellyttävän syksyisen lauantai-illan jälkeen teki mieli ottaa sunnuntaina vähän rauhallisemminPöydältä löytyi sopivasti tarvikkeet omena-, tosca- sekä porkkanapiirakkaan. Energiaa riitti kuitenkin vain yhteen ja päätinkin yhdistää kolmen suosikkireseptini parhaat puolet vielä parempaan värikkääseen sadonkorjuupiirakkaan. Maistui erinomaisesti mukavalle, pikkuisen ehkä väsyneelle sunnuntaiseurallemme. Erityiskiitokset seuralle valokuvien ottamisesta, tiskiavusta sekä siitä, että sunnuntait ovat mukavempia yhdessä kuin yksin.

Värikäs sadonkorjuupiiras

3dl   sokeria
3     kananmunaa
5     porkkanaa
3dl   vehnäjauhoja
2tl   leivinjauhetta
1tl   kaardemummaa
1tl   kanelia
2tl   vaniljasokeria
150g  rasvaa

4     omenaa

75g   rasvaa
1dl   sokeria
1rkl  vehnäjauhoja
100g  mantelilastuja
1rkl  maitoa

Sekoita sokeri ja munat nätiksi vaahdoksi. 
Raasta porkkanat. 
Lisää porkkanat sokerimunaseokseen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Lisää kuivat aineet sekä sulatettu rasva sokerimuna-porkkanaseokseen. 

Kaada löyhästi keskenään sekoitetut ainekset vuokaan ja laita vuoka noin 200 C asteiseen uuniin.

Kuori ja lohko omenat ja asettele nätisti hieman esipaistetun pohjan päälle.

Laita omenapiiras uuniin noin 25 minuutiksi ja valmista sillä välin täyte. 

Mittaa toscakuorutteen ainekset kattilaan ja kiehauta.

Ota piiras uunista, levitä täyte päälle ja laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kuorute on kauniin kullanruskea. 

Nauti piiras vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa auringonlaskun aikaan hyvässä seurassa.

DSC01531.JPG

DSC01511.JPG

DSC01514.JPG

 

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy