30th Day of Autumn

Minä, tai kukaan perheestäni ei ole suuri perunoiden ystävä. 
Uudet perunat maistuvat tietysti kesällä, perunalaatikko jouluna ja perunamuusi muutaman kerran vuodessa poronkäristyksen kera. 

Tasan vuosi sitten pääsiäisenä, porosillallisesta jäi jäljelle hieman perunamuusia.
Päätimme testata äitini kanssa jotakin uutta keittiössämme, perunalettuja. 

Letut osoittautuivat täydelliseksi pariksi suuren herkumme, mädin kanssa.
Jopa paremmaksi kuin paahtoleipä tai blinit.

Sen jälkeen emme ole tehneet lettuja, jos perunamuusia on ollut jäljellä, vaan perunamuusia, jotta voisimme tehdä lettuja.

DSC04618-2.JPG

Perunaletut

4 -6    jauhoista perunaa
25 g    voita
½ dl    kermaa
2         munaa
2,5 dl  maitoa 
1 dl     vehnäjauhoja
2 tl     suolaa

Kuori ja keitä perunat runsaassa vedessä.

Lisää voi, kerma ja suola ja survo perunasurvaimella tasaiseksi muussiksi. 
Vispaa joukkoon munat, maito sekävehnäjauhot. 

Paista letut voissa valurautaisella lettupannulla. 

Nauti mädin, sipulin ja smetanan tai esim. vuohenjuuston ja hunajan tai lohen kera. 

DSC04616-4.JPG

 

koti ruoka-ja-juoma