32nd Day of Autumn
Hyvää pääsiästä kaikille !
Juustokakku mango-passionkuorrutteella
Tämän pääsiäisen kunniaksi päätin tehdä perinteisen New York – cheesecaken kauniin keväisellä mango-passionkuorrutteella.
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 kananmuna
Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
Lisää hieman sulanut ja jäähtynyt voi sekä kananmuna.
Painele irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.
Anna tekeytyä jääkaapissa tai kylmässä vähintään 15 minuutin ajan.
Pistele haarukalla pohjaan reikiä turpoamisen estämiseksi.
Paista 200 C -asteisen uunin alatasolla noin 8 minuutin ajan.
Mikäli reunat lähtevät laskeutumaan tai pohja turpoamaan uunissa olon aikana, voi tilanteen pelastaa uunin jälkeen painelemalla patakintaalla hieman jäähtynyt pohja takaisin haluttuun muotoon.
Samalla kun pohja tekeytyy ja paistuu, valmistele tuorejuustomassa sekä mangokuorrute.
Tuorejuustotäyte
500 g tuorejuustoa ( esim. Philadelphia ja / tai Mascarpone )
500 g maitorahkaa
3/4 dl vehnäjauhoa
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinilikööriä
½ sitruunan mehu sekä raastettu kuori
5 kananmunaa
Sekoita kaikki aineet, kananmunia lukuunottamatta kulhossa.
Vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, kunnes massa on tasaantunut.
Lisää sitten kananmunat yksitellen sekoittaen tuorejuustomassaan.
Mango-passionkuorrute
1 kypsä mango
5 passionhedelmää
1 rkl appelsiinilikööriä
1 rkl sokeria
Kuori ja pilko mango ja koverra passionhedelmän siemenet.
Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
Maista ja tarkista koostumus. Lisää tarvittaessa sokeria tai vettä.
Kokoaminen
Sekoita noin puolet mango-passionseoksesta tuorejuustotäytteen joukkoon.
Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Mikäli seosta on liikaa, voi sen kaataa pieniin annosvuokiin ja paistaa jälkiruoaksi.
Kaada loput mango-passionkuorrutteesta juustokakun päälle ja vedä terävällä veitsellä viivoja pintaan, jotta kerrokset hieman sekoittuvat ja muodostuu kauniita marmorikuvioita. .
Paista 175 C-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes keskusta pysyy lähes kiinteänä heiluteltaessa. (Annosvuokia noin 35-40 minuuttia.)
Anna jäähtyä rauhassa ja nauti esim. mansikkasurvoksen tai mangokastikkeen kera !