38th Day of Autumn
Pikainen herkkuwokki yhdelle
#fifteenminutefavorite
Vaikka aikaa ei olisi tuhlattavana, voi yksin syödystä pikalounastaakin nauttia !
Tämä wokki syntyy alusta asti itse tehden alle 15 minuutissa, mutta maun puolesta olisin valmis käyttämään tähän kauemminkin.
Rapujen sijasta wokissa voi käyttää mitä tahansa nopeasti kypsyvää proteiinia, esim. lohta tai naudan fileetä.
1/4 parsakaali ja / tai ½ paprika sekä pala kesäkurpitsaa
1 sipuli
½ chili
1 valkosipulin kynsi
6 tiikerirapua
1 rkl soijaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
½ rkl seesamiöljyä
1/4 limen mehu
1 rkl pähkinävoita
½ levyä täysjyvänuudeleita
Ota ensin tiikeriravut sulamaan. Nopeiten sulatus sujuu jääkylmässä vedessä.
Aloita sitten pilkkomalla parsakaali tai paprika suupalan kokoisiksi palasiksi.
Höyrytä parsakaalia noin 7 minuuttia ja pilko samalla muut vihannekset ja paista ne.
Sekoita sulaneet ravut kastikkeiden kanssa.
Heitä sipuleiden ja chilin joukkoon parsakaalit ( sekä lohen tai naudan palaset ) ja keitä nuudeleita 3 minuuttia.
Lisää lopuksi hetkessä kypsyvät ravut kastikkeineen ja täydennä pähkinävoilla
Sekoita joukkoon nuudelit ja täydennä esim. tuoreilla yrteillä, seesaminsiemenillä, pähkinöillä tai limellä !