39th Day of Autumn
Seuraava resepti oli vapun alkuruoka vuosimallia 2014 !
Maukas salaatti oli täydellinen vappuaamuun, suolainen, rapea ja herkullinen.
Caesar-salaatti ei ole paras valinta ulkoevääksi, sillä majoneesipohjainen kastike ei kestä kylmäketjun katkeamista.
Onneksi Suomen kesä- ja vappusäät antavat hyviä syitä sisäpicniceillekin 🙂
Caesar-salaatti corn flakes -kanalla
Tämä resepti kuvastaa suosikkiruokatyyliäni, cross kitcheniä.
Perinteinen caesar-salaatti kruunataan vanhalla suosikillani, corn flakes -kanalla.
rucolaa & romaine-salaattia
tuoretta parmesan-juustoa
corn flakes -kanaa
krutonkeja
caesar-kastiketta
Kokoa lautasille kylmässä vedessä pestyä ja kuivattua rucolaa sekä romaine-salaattia.
Täydennä kastikkeella, parmesanilla, krutongeilla sekä mehukkaalla ja rapealla corn flakes -kanalla !
Caesar-kastike
2 kananmunan keltuainen
½ sitruunan mehu
2dl öljyä
2 paahdettua valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
sokeria
(2 anjovisfilettä)
Aloita valmistamalla kastike, joka kaipaa makujen tekeytymistä.
Vatkaa ensin keskenään (huoneenlämpöiset) keltuaiset ja puolen sitruunan mehu.
Jatka lisäämällä öljyä varovasti ruokalusikallinen kerrallaan ja jatkaa vatkausta, kunnes seos vaahtoutuu vaaleaksi, kuohkekasi majoneesiksi.
Mausta sitten maun mukaan valkosipulilla, mausteilla (sekä anjoviksella) ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa, muiden osien valmistuessa.
Corn flakes -kana
Corn flakes -kana on vanha suosikkini, ja nyt muistettuani ohjeen, tulee maistumaan muutenkin kuin caesar-salaatin lisukkeena.
300-400g kanan rintafileitä
suolaa
pippuria
currya
½ dl makeaa chilikastiketta
½ rkl vaaleaa soijaa
2-3 dl corn flakes -hiutaleita
(1 dl juustoraastetta)
Leikkaa kanat yhdenkokoisiksi ja -paksuiksi pihveiksi ja mausta suolalla, pippurilla sekä currylla.
Anna sitten maustua chili-soija marinadissa vähintään puolen tunnin ajan.
Murskaa corn flakesit esim. kaulinta tai lautasta apua käyttäen murusiksi.
Pyörittele kanat murusissa (sekä juustoraasteessa) ja paista 200C-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Krutongit
Krutongit ovat varmasti herkullisin tapa käyttää (omat tai kämppiksen) vanhentuneet leivän kannikat.
3-4 siivua leipää (kaikenlainen käy, mutta maukkaimmat krutongit saa aikaan jyväleivästä)
½ dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 valkosipulin kynttä
(tuoreita tai kuivattuja yrttejä)
Leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi ja pyörittele oliiviöljyssä sekä mausteissa.
Paahda 200 C-asteisessa uunissa noin 6-8 minuutin ajan, varoen käräyttämästä.
Nauti !