3rd Day of Autumn

DSC01566.JPG

 

Kun kaapista löytyy risottoriisiä, herkkusieniä, ilmakuivattua kinkkua sekä mascarpone-juustoa ja ruoka-palkalla työskentelevä valokuvaaja valittelee nuhaansa, ei muita vaihtoehtoja tiistai-illalliseksi tuntunut olevan kuin vertaansa vailla syysflunssan taltuttajana tunnettu kermainen, syksyinen sienirisotto 🙂

Sienirisotto

1rkl   voita
2rkl   oliiviöljyä
3dl     risottoriisiä
2       sipulia (mielellään shalottisipulia, muutkin käyvät oikein hyvin)
3       valkosipulin kynttä
1½dl valkoviiniä
7dl    kasvislientä
3rkl   Mascarpone-juustoa
parmesania

puristettua sitruunaa
valkopippuria
suolaa

1rkl    voita
250g  herkkusieniä tai metsäsieniä

Kuullota kuutioidut sipulit voi-öljyseoksessa tarpeeksi isossa kattilassa tai paistinpannussa.
Lisää risottoriisi ja pyörittele sipuleiden kanssa, älä anna riisinjyvien ruskistua, paahtua tai kuivua.
Kaada riisin joukkoon viini ja anna nesteen kiehua pois.
Kun viini on kiehunut pois, ala lisäämään kasvislientä. Korvallinen muki on tässä hyvä apuväline.
Pidä kasvisliemi koko ajan liedellä, jotta sen lämpötila on lähellä samaa, kuin risoton.
Lisää kasvislientä rauhallisesti, anna edellisen erän (noin mukillisen) imeytyä risoton joukkoon ennen seuraavan lisäämistä.
Muista maistaa usein, ettei riisi ylikeity. 

Ruskista tässä vaiheessa toisella pannulla, pienessä määrässä voita kannattomat, viipaloidut sienet ja siirrä hetkeksi sivuun. 

Kun riisi on lähes kypsää, mausta maun mukaan sitruunalla, valkopippurilla suolalla sekä parmesanraasteella.
Viimeiseksi lisää mascarpone-juusto, joka antaa risotolle makua sekä kermaisen koostumuksen.
Tarkista vielä maut ja kääntele joukkoon kevyesti ruskistetut sienet.

Paahdettu, ilmakuivattu kinkku

150g ilmakuivattua kinkkua

Revi ilmakuivatun kinkun viipaleita tasakokoisiksi kasoiksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
Laita pelti noin 200C-asteiseen uuniin noin 5minuutiksi tai kunnes viipaleet ovat rapsakoituneet sopivasti.

 

Kokoa annos lautaselle, koristele paahdetulla ilmakuivatulla kinkulla sekä parmesanlastuilla ja iske kiinni kahdella haarukalla.  

 

DSC01569.JPG

 

 

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy