44th Day of Autumn

Meksikolainen kanakeitto neljälle

Siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran testasin Bouillabaissea , on ajatus tomaattisesta ja hieman tulisemmasta kanakeitosta houkutellut. Amerikan matkalla maistetut maut innoittivat seuraavaan reseptiin. Keitto on omiaan viileneviin ja pimeneviin iltoihin : 

DSC03649.jpg

1-1½   chili
1    keltasipuli
   valkosipulin kynttä
1-2 punaista paprikaa
3     tomaattia
3     kevätsipulia
pieni purkillinen tomaattipuretta
6-8 dl kana/kasvislientä
1dl  valkoviiniä tai olutta 
puolikkaan limetin mehu
savustettua paprikamaustetta 
currya
suolaa
pippuria
tuoretta korianteria

DSC03639.jpg

400g  kanan filettä 
currya
tuoretta korianteria
savustettua paprikaa
limemehua
loraus soijaa
loraus oliiviöljyä

200 g creme fraichea / kermaviiliä
1 pieni avocado

nachoja tai uunissa tai pannulla paistettuja tortillalevyjä

runsaasti tuoretta korianteria 
limen lohkoja
(raastettua cheddar-juustoa)

DSC03644.jpg

Aloita pilkkomalla sipulit, tomaatit sekä chili ja paprikat.
Kuullota chiliä ja valko- sekä keltasipuleita pannussa tai pinnoitetussa kattilassa.
Lisää tomaatit, kevätsipulit ja paprikakuutiot ja anna hieman pehmetä.
Lisää tomaattipure, lämmin kana- tai kasvisliemi, valkoviini tai olut, limemehu sekä mausteet.

Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 25 minuutin ajan, kunnes liemeen on tarttunut väriä ja makua ja paprikat ovat pehmenneet.

Pilko ja mausta kananfileet ja marinoi kevyesti soijassa, öljyssä sekä limemehussa. 
Paista erillisellä pannulla kypsiksi ja kullanruskeiksi. 

Sekoita creme fraichen joukkoon kypsä avocado haarukalla. 

Paahda kuivahtaneet, pilkotut tortillalevyt kuumalla pannulla tai uunissa. 

Kokoa annokset syville lautasille, ensin kanat, sitten tomaattiliemi ja päälle vielä avocadotahna, tortillalevyt sekä runsaasti korianteria sekä tuoretta limeä.

Nauti viilenevässä illassa valkoviinin tai oluen kera :) 

DSC03640.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma