44th Day of Autumn
Meksikolainen kanakeitto neljälle
Siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran testasin Bouillabaissea , on ajatus tomaattisesta ja hieman tulisemmasta kanakeitosta houkutellut. Amerikan matkalla maistetut maut innoittivat seuraavaan reseptiin. Keitto on omiaan viileneviin ja pimeneviin iltoihin :
1-1½ chili
1 keltasipuli
3 valkosipulin kynttä
1-2 punaista paprikaa
3 tomaattia
3 kevätsipulia
pieni purkillinen tomaattipuretta
6-8 dl kana/kasvislientä
1dl valkoviiniä tai olutta
puolikkaan limetin mehu
savustettua paprikamaustetta
currya
suolaa
pippuria
tuoretta korianteria
400g kanan filettä
currya
tuoretta korianteria
savustettua paprikaa
limemehua
loraus soijaa
loraus oliiviöljyä
200 g creme fraichea / kermaviiliä
1 pieni avocado
nachoja tai uunissa tai pannulla paistettuja tortillalevyjä
runsaasti tuoretta korianteria
limen lohkoja
(raastettua cheddar-juustoa)
Aloita pilkkomalla sipulit, tomaatit sekä chili ja paprikat.
Kuullota chiliä ja valko- sekä keltasipuleita pannussa tai pinnoitetussa kattilassa.
Lisää tomaatit, kevätsipulit ja paprikakuutiot ja anna hieman pehmetä.
Lisää tomaattipure, lämmin kana- tai kasvisliemi, valkoviini tai olut, limemehu sekä mausteet.
Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 25 minuutin ajan, kunnes liemeen on tarttunut väriä ja makua ja paprikat ovat pehmenneet.
Pilko ja mausta kananfileet ja marinoi kevyesti soijassa, öljyssä sekä limemehussa.
Paista erillisellä pannulla kypsiksi ja kullanruskeiksi.
Sekoita creme fraichen joukkoon kypsä avocado haarukalla.
Paahda kuivahtaneet, pilkotut tortillalevyt kuumalla pannulla tai uunissa.
Kokoa annokset syville lautasille, ensin kanat, sitten tomaattiliemi ja päälle vielä avocadotahna, tortillalevyt sekä runsaasti korianteria sekä tuoretta limeä.
Nauti viilenevässä illassa valkoviinin tai oluen kera :)