48th Day of Autumn

Herkullinen viikonloppu-lasagne

DSC04308.jpg

 

Viikon alussa ovat aina tietokoneen valokuvakansiot täynnä uusia julkaistavia kuvia ja reseptejä.
Viikonloppuisin kun on usein enemmän aikaa laittaa ruokaa ja enemmän seuraa syömässä. 

Tämä lasagne valmistuu rauhallisesti viikonloppuna, mutta jaksaa lämmittää ja ruokkia vielä pitkälle seuraavaan viikkoon.
Kuten monet muutkin uuniruoat, myös lasagne maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä lämmitettynä. 
Hyvä on maku uunituoreenakin eikä tuoksu varmasti ainakaan vähennä ruokahalua. 

Lasagne on myös erinomainen ruoka talven juhliin. Kerralla tulee isompi määrä ja ruoka voi olla uunissa jälkilämmöllä niin pitkään kunnes jokainen vieras on löytänyt pöytään. Ehkäpä syksyn aikana italialaiset ilallisjuhlat lasagnella sekä tiramisulla… 

DSC04320.jpg

Herkkulasagne 

1 annos itsetehtyä tomaattikastiketta

500 g jauhelihaa 
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
yrttejä 

( 1 munakoiso )

valkokastiketta : 
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6-8 dl maitoa 
pieni purkki mascarponea

mozzarellaa
runsaasti parmesania 

lasagnelevyjä 

tuoretta basilikaa

DSC04303-3.jpg

Aloita herkkulasagnen valmistus tomaattikastikkeesta. 
Mikäli haluat lasagnesta vielä täyteläisemmän, paahda yhdessä tomaattien sekä sipulien kanssa uunissa kokonainen munakoiso viipaloituna.
Muista itkettää munakoiso ennen käyttöä saadaksesi mahdollisimman paljon makua irti. Viipaloi munakoiso ajoissa ja suolaa molemmilta puolilta. Anna nesteiden tulla pintaan eli munakoison itkeä noin 20 minuutin ajan ja kuivaa sitten talouspaperilla. Tuloksena parempi maku ja pehmeä koostumus. 

Kun tomaattikastike tekeytyy, paista jauhelihat valkosipulin kera ja mausta runsaalla suolalla, mustapippurilla sekä yrteillä.
Mikään ei ole tylsempää kuin mauton lasagne. 

Lisää tomaattikastike jauhelihan joukkoon ja raasta joukkoon parmesania. 

Valmista sitten valkokastike erillisessä kattilassa. 
Sulata voi ja lisää jauhot kiehauttaen. 
Lisää maitoa koko ajan sekoittaen ja anna kuumeta. 
Lisää lopussa joukkoon mascarpone. Ala sitten kokoamaan lasagnea. 

Aloita ensin jauhelihakastike-valkokastikekerroksella.

Lado sitten ensimmäiset lasagnelevyt ja jatka kokoamista lisäämällä runsaasti jauhelihakastiketta, valkokastiketta sekä raastettua parmesania joka väliin. Lisää myös munakoisolevyt noin puoli väliin lasagnea. Jatka lasagnen kokoamista niin, että päällimmäiseksi tulee jauhelihakastiketta sekä valkokastiketta.
Koristele pinta mozzarellasiivuilla ja nosta 200 C asteisen uunin alatasolle. Anna lasagnen kypsyä noin 40 minuuttia. 

Koristele tuoreella basilikalla sekä raastetulla parmesanilla. 

Nauti !

DSC04312.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma