52nd Day of Autumn
Pinkki punajuuririsotto
Tyttöjen iltojen uusi suosikki on tässä : luonnollisesti kirkkaan pinkki punajuuririsotto, täydennettynä vuohenjuustolla sekä pinjansiemenillä.
Risoton väri kilpaili kauniiden ruusujen kera lauantai-illan kattauksessa.
Suurempaan nälkään punajuuririsoton makupariksi sopisi täydellisesti esim. paistettu siika tai ahven… to-do-listalla seuraavana.
nokare voita
oliiviöljyä
1 shalottisipuli
2 valkosipulin kynttä
3 isoa punajuurta
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
8 dl timjamilla maustettua kasvislientä
3 rkl mascarponea
suolaa
mustapippuria
parmesan-juustoa
1/4 sitruunan mehu
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa
timjamia / rucolaa koristeeksi
Pilko sipuli ja valkosipuli pienen pieniksi kuutioiksi ja raasta tuoreet punajuuret.
Kuullota voissa ja oliiviöljyssä ensin sipuleita hetken aikaa, lisää sitten punajuuret.
Lisää risottoriisi ja lorauta joukkoon valkoviini.
Ala lisäämään kiehuvan kuumaa kasvislientä kauhallinen tai mukillinen kerrallaan, edellisen erän imeydyttyä riisin joukkoon.
Jatka kasvisliemen lisäilyä koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on lähes kypsää.
Lisää mascarpone, sitruunan mehu, mausteet sekä raasta joukkoon hieman parmesanjuustoa.
Tarkista maut ja nostele päälle vuohenjuusto sekä siemenet ja yrtit.
Nauti !