53rd Day of Autumn

Punainen pizza vs valkoinen pizza 

Terveiset flussasängyn pohjalta ja pieni vinkki kavereille, tällainen pizza piristäisi nyt tosi kovasti !

DSC05687.jpg

Pizza ei pienenä kuulunut lempiruokiini, vanhempani muistelevat vieläkin tarjoilijoiden ilmeitä kun pöytään kannettiin kaksi pizzaa vanhemmilleni ja minulle jättimäinen annos sinisimpukoita, nam !
Vuosien saatossa olen oppinut syömään myös pizzaa, mieluiten Italiassa tai matkakassan puutteessa Kalevankadun Putte`sissa ! 

Glorian Ruoka ja viini -lehdessä ilmestynyt ohje kuulosti niin herkulliselle, että eräänä sunnuntaina pääsimme kotonakin italialaisiin tunnelmiin. 

Aloitin leipomisen edellisenä iltana ennen nukkumaan menoa ja sunnuntaina päivällisaikaan pizza oli valmis paistettavaksi ja täytettäväksi. 

Glorian Ruoan ja viinin hittireseptiin kuuluu valkoinen täyte ja toinen pizza maustuikin creme fraichella ja toinen perinteisemmin ylijääneellä tomaattikastikkeella

DSC05672.jpg

Pizzapohja

2 dl kädenlämpöistä vettä
10 g hiivaa
hyppysellinen suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja

1rkl oliiviöljyä 

Liuota hiiva, suola sekä sokeri kädenlämpöiseen veteen. 
Lisää jauhoja joukkoon vaivaten. Alusta taikinaa noin 7 minuuttia ja lisää sitten oliiviöljy.
Jatka vielä muutaman minuutin ajan ja peitä sitten kulho liinalla.

Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli, mielellään seuraavaan iltapäivään. 

Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi ”liuskepizzaa” leivinpaperille. 

Paista kuumalla pellillä 225 – 250 C asteisessa uunissa pohjia noin 10 minuutin ajan. 

Valmistele samalla täytteet.

DSC05693.jpg

Punainen pizza

tomaattikastiketta 

vuohenjuustoa
mansikoita

+ rucolaa , balsamiviinietikkaa sekä pinjansiemeniä 

Valkoinen pizza

75 g creme fraichea
1/4 sitruunan mehu 
mustapippuria 
suolaa

ilmakuivattua kinkkua
kirsikkatomaatteja puolitettuna

+ rucolaa , balsamiviinietikkaa sekä pinjansiemeniä 

Sekoita valkoista pizzaa varten creme fraiche, sitruunan mehu sekä mausteet keskenään ja levitä toisen pizzan päälle.

Levitä tomaattikastike toisen pizzan päälle ja paahda molempia pizzoja uunissa vielä noin 3 minuutin ajan. 

Lisää täytteet pizzojen päälle ja laita vielä uuniin muutamaksi minuutiksi. 

Täydennä molemmat pizzat rucolalla, balsamiviinietikalla sekä paahdetuilla pinjansiemenillä ja valitse värisi ! 

DSC05670.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma