55th Day of Autumn
Sydämelliset quichet glögin seuraksi
Vaikka kuinka pidän lihattoman lokakuun ideasta, pääsi näihinkin pieniin piiraisiin lipsahtamaan pari siivua pekonia.
Idean näihin söpöliineihin sain äidiltä ennakkoperityistä pienistä quiche-vuoista, ranskalaisesta sipulikeitosta sekä suuresta ihastuksestani karamellisoituihin sipuleihin !
Reseptistä tulee noin 5 pientä piirasta, riippuen vuokien koosta.
Tuplaamalla reseptin, tulee siitä sopiva täysikokoiseen piirakkavuokaan.
Pohja
50 g voita
75 g kermaviiliä tai creme fraichea
1,5-2 dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää sulatettu, viilennyt voi sekä kermaviili ja pyörittele palleroksi.
Laita pienten quiche-vuokien pohjalle pala leivinpaperia, jonka avulla saat piiraan helpommin pois vuoastaan valmiina.
Painele pohja vuokien pohjalle ja reunoille ja laita viilenemään 15 minuutiksi kylmään.
Lämmitä uuni 200 C-asteiseksi.
Pistele piirakoiden pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista uunin alatasolla noin 8 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsyneet kullanruskeiksi.
Valmistele samalla täyte.
Täyte
3 (puna)sipulia
2 siivua pekonia tai esim. kymäsavustettua poroa
loraus balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
yrttejä
125 g kermaviiliä
1 dl kevytkermaa
1 kananmuna
(mustapippuria + yrttejä)
juustoraastetta (esim. parmesan)
Pilko pekonit sekä sipulit pieniksi.
Paista ensin pekonikuutiot pannulla rapeiksi ja siirrä ne sivuun ja kuivaa talouspaperilla.
Karamellisoi sipulit samassa pannussa. Lisää sipulit, balsamico sekä sokerit ja anna karamellisoitua vähintään 25 minuutin ajan.
Lisää pekonit, mausta ja tarkista maut.
Sekoita keskenään kermaviili, kerma sekä kananmuna ja mausta seos.
Lisää joukkoon sipuli-pekoniseos ja annostele esipaistettuihin vuokiin.
Paista uunissa 20-30 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraat kauniinvärisiä ja läpikypsiä.
Nautiskele syksyn ensimmäisen glögimukin kera !