56th Day of Autumn

Kesän viimeiset bruschetat

Tähän väliin kuvat kesän viimeisistä bruschetoista, kun ilta-aurinko laski kauniisti meren taa, Närpiön tomaatit olivat punaisia ja yrttitarha jakoi vielä antimiaan ! 
Resepti on yksinkertainen ja nopea ja omiaan ruokahalun herättäjäksi aperitiivin kera 🙂

DSC05588-2.jpg

puolikas kuivahtanut patonki tai muuta vaaleaa leipää

3-4 kypsää tomaattia
1-2 shalotti- tai kesäsipulia
valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
mustapippuria
tuoreita yrttejä 
(loraus balsamicoa)

Bruschettoihin voit käyttää myös vaikkapa valmiiksi paistettuja paprikoita, munakoisoja tai kesäkurpitsaa. 
Kuivahtanut leipä ja edellisen päivän vihannekset eivät voisi mennä parempaan käyttöön 🙂 

Leikkaa patonki viipaleiksi. Laita uuni lämpenemään 200 C asteeseen.
Raaputa valkosipulia rapeaa leipää vasten. 
Poista tomaateista kannat ja pilko tomaatit, sipulit sekä loput valkosipulin kynnestä.
Mausta runsaalla oliiviöljyllä, lorauksella balsamicoa sekä tuoreilla yrteillä ja mausteilla.

Kokoa leipien päälle ja paahda uunissa noin 5-8 minuutin ajan ja nauti heti ! 

DSC05586.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma