57th Day of Autumn

Juicy Lucy -hampurilaiset sekä rapeat ranskalaiset

Seuraavana throwback perjantaihin, jolloin kattausta koristi pinkit ruusut sekä New Yorkin kartat ja suuta kostuttivat hetken suosikkicocktailit, Pimm`s cocktailit sekä Moscow Mulet !

juicy lucy ilta.jpg

Näiden hampurilaisten salaisuus on mehevässä pihvissä, jonka sisältä paljastuu puraistessa sula cheddar-juusto.
Lisämakua tuo itsetehdyt hampurilaissämpylät, majoneesi, karamellisoidut sipulit, avocado, pekoni sekä herkkukurkut.
Tällaisella illallisella alkaa hyvä viikonloppu ja jaksaa vähintään lauantain puolelle !

DSC05645.jpg

Juicy Lucy -burgerit neljälle 

4 hampurilaissämpylää (ohje täällä!)

jauhelihapihvit:

500 g naudan jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl tulista aasialaista kastiketta
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
(savu)paprikamaustetta

4 paksua siivua cheddaria

karamellisoidut sipulit:

3 shalottisipulia
loraus balsamicoa
suolaa
pippuria

4 siivua pekonia puolitettuna

1 kypsä avocado

2 tomaattia

herkkukurkku 

rucolaa

majoneesia 

Valmista hampurilaissämpylät etukäteen.

Sekoita jauhelihataikinan ainekset keskenään ja muotoile kahdeksan ohutta pihviä.
Leikkaa jokainen cheddar-siivu neljään osaan.
Ota puolet pihveistä, ja kokoa jokaisen päälle neljä cheddar-palasta.
Painele loput pihveistä cheddar-juustojen päälle ja painele reunat kunnolla kiinni. 

Paista pihvit kuumalla pannulla tai 200C asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi, jättäen sisältä hieman punaiseksi. 

Kuori ja siivuta sipulit ja karamellisoi toisessa pannussa vähintään 15 minuutin ajan miedolla lämmöllä balsamicon kera. 

Paista pekonit. 

Kokoa hampurilaiset ja nautiskele ranskalaisten ja oluen tai cocktaileiden kera ! 

juicy lucy.jpg

Rapeat ranskalaiset Gordon Ramsayn tapaan

Tällä ohjeella olen saanut aikaan rapeimmat ranskalaiset ilman uppokeitintä. Ohje on muokattu itse Gordon Ramsayn ranskalaisohjeesta !

800 g kiinteitä perunoita
yrttejä
suolaa
öljyä 

Kuori ja pilko perunat tikuiksi. 
Keitä perunatikkuja kiehuvassa, yrteillä ja suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuutin ajan, kunnes hammastikku menee läpi. 
Kuivaa sitten perunat huolella talouspaperissa ja pyörittele öljyssä, suolassa ja yrteissä. 
Levitä leivinpaperille ja paista vähintään 225C asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. 

Nauti majoneesin sekä ketsupin kera !

DSC05651.jpg

DSC05633-2.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma