59th Day of Autumn
Sitruuna-tartaletit
Muropohjan, hedelmä- tai marjatäytteen ja marenkikuorrutuksen yhdistelmää en voi kyllin hehkuttaa.
Olen vuoden aikana leiponut tällä reseptillä monen ystävän ja vierailijan muistoihin.
Usein olen muokannut perusohjetta, esim. omenalla tai passion-hedelmillä sekä vadelmilla.
Tässä kuitenkin ohje josta ihastus alkoi.
Joskus yksinkertaisimmat ohjeet ja edullisimmat ainesosat ovat niitä parhaita <3
Pohja (noin 16 tartalettia tai iso irtopohjavuoka)
100g voita
2,5dl jauhoja
½tl leivinjauhetta
2rkl sokeria
Sekoita pehmennyt voi kuivien ainesosien joukkoon ja pyörittelen palloksi.
Painele taikinapallo tasaisesti tartalettivuokien tai irtopohjavuoan pohjalle.
Tartalettivuokien pohjalle kannattaa asetella myös pala leivinpaperia, jotta irrottaminen onnistuu paremmin.
Laita vähintään 10 minuutiksi viileään jähmettymään.
Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
Paista uunin alatasolla 200C-asteessa noin 8-12 minuutin ajan, kunnes pohja on saanut kullanruskean ja rapean pinnan.
Aloita samalla valmistelemaan täytettä sekä marenkia.
Täyte
1,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 kananmunan keltuaista
1,5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
20g voita
1,5rkl vehnäjauhoja
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta, kunnes seos alkaa saeta.
Varo ylikuumentamista, ettei seos muutu munakokkeliksi.
Marenki
4 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Levitä sitruunatäyte ja marenki esipaistettujen pohjien päälle.
Paista uunissa vielä 5-7 minuutin ajan, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.
Nautiskele :)