60th Day of Autumn
Pekonipavut
Tämä lisäke yhdistettynä hyvin paistettuun pihviin sekä pehmeään perunagratiiniin tai rapeisiin lohkoperunoihin vie minut takaisin laivalle.
Parasta laivatyössä, itse työn sekä työkavereiden lisäksi olivat sunnuntait. Pihviä ja jäätelöä mahan täydeltä !
Eräänä kesäisenä laivasunnuntaina pihvin viertä kaunistivat rapsakat pekonipavut.
Hyvältä maistuivat myös tänä syksyisenä sunnuntaina, ihan maakrapuna.
4-5 siivua pekonia
300 g pitkiä vihreitä papuja, pakasteena
Keitä vihreitä papuja noin 3 minuutin ajan suolalla ja yrteillä maustetussa vedessä, kunnes sulaneita, mutta vielä rapsakoita ja kauniin värisiä.
Pilko ja paista pekonit rapeiksi kuumalla pannulla.
Lisää pavut pannulle ja pyörittele pekonin rasvassa.
Nauti pihvin kera tai napostele sellaisenaan :) !