62nd Day of Autumn
Uppomunat Helsingin kodin tapaan
Pari viikkoa sitten vietimme tyttöjen viikonloppua kaksin äidin kera.
Kirjamessut, ruokamessut, museovisiitti museokahveilla sekä elokuvaelämys ja tietysti hyvää ruokaa.
Minä sain vapaat kädet keittiössä illallisten suhteen ja tarjolla oli mm. lämmittävää Bouillabaisse-soppaa ..
Sunnuntaiaamuna hieman aamuvirkumpi äiti oli loihtinut aamiaisen johon kuului itsetehtyä leipää, lohta, jälkiruokakakkua sekä tietysti uppomunia ! Paljon muuta ei Sunnuntai-Hesarin seuraksi kaipaakaan.
Uppomuna-leivät
litra vettä
loraus etikkaa
yksi muna / syöjä
suolaa
mustapippuria
kylmäsavulohta
rucolaa / babypinaattia
laadukasta vaaleaa leipää
Keitä etikalla maustettu vesi kiehuvaksi.
Riko kananmuna mukiin ja tee veteen vispilällä kierre.
Humpsauta rikottu kananmuna yksi kerrallaan vesikierteen keskelle ja anna kiehua 3-4 minuuttia.
Nosta varovasti leivän päälle ja toista muiden kananmunien kohdalla.
Mausta suolalla ja pippurila ja nauti :)