65th Day of Autumn
Campari-sorbet
Keittiöstäni puuttuu monia laitteita, joita en tunne tarvitsevani, kuten mikro, vedenkeitin, tehosekoitin sekä yleiskone.
Sieltä puuttuu myös kaksi laitetta, jotka tekisivät minut ikionnelliseksi, mutta ehkä terveyteni kannalta eivät ole kovin toivottavia sijoituksia tai joululahjoja : uppokeitin sekä jäätelökone.
Itsenäisyyspäivän väliruoaksi tahdoin kuitenkin tarjota oman versioni raikastavasta sorbetista ja innostuin testaamaan glukoosisiirappia, jonka avulla kotijäätelöistä sekä -sorbeteista saa ihanan kuohkeita ilman jäätelökonetta.
Tykkään hyödyntää ruoanlaitossani myös eri alkoholijuomia, sillä pienikin määrä antaa vahvan ja erityisen maun ruoalle kuin ruoalle. Jäädytetyissä ruoissa tilkka alkoholia myös estää liiallista jäätymistä.
Istanbulin lentokentältä löytynyt kaunis erikoispullo-Camparia, joka innoitti minut tähän pieneen suunraikastajaan.
Campari-sorbet
yhden ison appelsiinin mehu
yhden verigreipin mehu
250 g (pakaste)mansikoita
1/2 dl sokeria
1-2 dl Camparia
3/4 dl glukoosisiirappia
2 isoa tai 3 pientä valkuaista
1/2 dl sokeria
Kiehauta hedelmämehut, mansikat sekä sokeri niin, että mansikat hieman sulavat.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää Campari sekä glukoosisiirappi.
Anna jäähtyä vähintään jääkaappikylmäksi.
Vatkaa valkuaiset sekä sokeri kovaksi vaahdoksi ja anna viiletä jääkaapissa.
Sekoita Campari-mansikkaseos ja marenkivaahto keskenään huolellisesti tai siirrä jäätelökoneeseen.
Siirrä pakastimeen ja anna jäätyä vähintään viiden tunnin ajan, välillä sekoittaen.
Nautiskele hieman sulaneena, hyvän illallisen väli- tai jälkiruokana tai pidempään jäädytettynä, kuohuviinillä kruunattuna Campari Sorbet Spritzinä :)