68th Day of Autumn

DSC06362.jpg

Vuoden 2014 suosikkiruoka eli vietnamilaiset kevätrullat

Vuonna 2014 tuli kokeiltua monia uusia makuja, mutta nämä rullaset olivat vuoden ehdottomat suosikkini!
Piristivät pimeinä maanantai-iltoina ja nostivat perjantait uudelle tasolle. 
Herkullinen ja osallistava illanistujaisruoka, josta ei tule ähky, vaikka kuinka popsisi. Koitettu on.   
Muokattavissa moniin makuihin ja rullatkin kaunistuvat kerta kerralta 🙂 

DSC06355.jpg

Suosikkirullat (kahdelle, yht. 8-10 rullaa) 

riisipaperilevyjä

vermisseleitä

250 g jättikatkarapuja
öljyä
valkosipulia
chiliä

kypsä avocado
puolikas kurkku
puolikas paprika
puolikas vihreä omena
pieni shalottisipuli 

cashew-pähkinöitä

korianteria
vahvaa minttua
ruohosipulia

Maapähkinäkastike

seesamiöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
pala chiliä maun mukaan
runsas rkl maapähkinävoita
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijaa
2 tl Ketjap Manis-kastiketta
2 tl riisiviinietikkaa
1/4 limen mehu 

Sulata jättikatkaravut jääkylmässä vedessä tai jääkaapissa. Nopeiten tämä käy juoksevan jäisen veden alla. 

Paista ravut öljyssä valkosipulin sekä chilin kera, niin että ne saavat hieman väriä.

Nosta ravut pois pannulta ja lisää maapähkinäkastikkeen ainekset ja lämmitä kunnes kunnolla sekoittuneet.

Keitä vermisseleitä 3 minuutin ajan ja pilko vihannekset tikuiksi.

Dippaa riisipaperirullia yksitellen kuuman veden alle, levitä kastike ja täytä ravuilla sekä runsaalla määrällä vihanneksia ja yrttejä sekä vermisseleillä. 

Nautiskele kylmän Rieslingin sekä hyvien ystävien kera !

DSC06360.jpg

DSC06363.jpg

 

hyvinvointi liikunta hopsoa ruoka-ja-juoma