68th Day of Autumn
Vuoden 2014 suosikkiruoka eli vietnamilaiset kevätrullat
Vuonna 2014 tuli kokeiltua monia uusia makuja, mutta nämä rullaset olivat vuoden ehdottomat suosikkini!
Piristivät pimeinä maanantai-iltoina ja nostivat perjantait uudelle tasolle.
Herkullinen ja osallistava illanistujaisruoka, josta ei tule ähky, vaikka kuinka popsisi. Koitettu on.
Muokattavissa moniin makuihin ja rullatkin kaunistuvat kerta kerralta 🙂
Suosikkirullat (kahdelle, yht. 8-10 rullaa)
riisipaperilevyjä
vermisseleitä
250 g jättikatkarapuja
öljyä
valkosipulia
chiliä
kypsä avocado
puolikas kurkku
puolikas paprika
puolikas vihreä omena
pieni shalottisipuli
cashew-pähkinöitä
korianteria
vahvaa minttua
ruohosipulia
Maapähkinäkastike
seesamiöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
pala chiliä maun mukaan
runsas rkl maapähkinävoita
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijaa
2 tl Ketjap Manis-kastiketta
2 tl riisiviinietikkaa
1/4 limen mehu
Sulata jättikatkaravut jääkylmässä vedessä tai jääkaapissa. Nopeiten tämä käy juoksevan jäisen veden alla.
Paista ravut öljyssä valkosipulin sekä chilin kera, niin että ne saavat hieman väriä.
Nosta ravut pois pannulta ja lisää maapähkinäkastikkeen ainekset ja lämmitä kunnes kunnolla sekoittuneet.
Keitä vermisseleitä 3 minuutin ajan ja pilko vihannekset tikuiksi.
Dippaa riisipaperirullia yksitellen kuuman veden alle, levitä kastike ja täytä ravuilla sekä runsaalla määrällä vihanneksia ja yrttejä sekä vermisseleillä.
Nautiskele kylmän Rieslingin sekä hyvien ystävien kera !