6th Day of Autumn

mokkapalat_2.jpg

Syksyn kuudentena päivänä, jolloin kylmä tuuli toden teolla alkoi saavuttamaan länsirannikon helmeä ja kenties Suomen tuulisinta kaupunkia, alkoi tehdä mieli jälleen leipoa (ja pelata hieman Dominoa). Eikun uunia päälle (lämmittää tunnelmallisesti koko kodin) ja vatkaamaan. Illalla tiedossa oli illanistujaiset joihin rakkaan yhteisöpalvelun mukaan osallistujia oli lähemmäs 90. Koska uskon, että suurin osa oli lupautunut paikalle vain mokkapalojen toivossa, tunsin velvollisuudekseni myös tehdä niitä. Lastenkutsujen ja ala-asteen luokkaretkibudjetin pelastaja, on täällä taas. Pitäkää cupcakenne hifistelijät,

Mokkapalat, tuplakuorrutteella. Nam!

Jos siis haluat pelastaa kotibileesi tai leipoa tiesi suoraan naisen tai miehen sydämeen, ei ole niin väliä, käytätkö alta löytyvää kokeilun ja erehdyksen kautta (kuorrutteen tomusokeria ei esim. kannata korvata kaakaojauheella) syntynyttä reseptiä vai jotakin toista, kunhan muistat muutaman asian.

1) Jos kotoasi ei löydy sähkövatkainta, kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, säästyt ikäviltä krampeilta.
2) Mokkapalojen taikinan kuuluu olla tummanruskeaa, ei tavallisen kakkutaikinan väristä. 1rkl kaakaojauhetta 1,5dl vehnäjauhoja kohden on melkoisen sopiva.
3) Mokkapalojen kuorrutteen kuuluu myöskin olla tummanruskeaa, ei kinuskinväristä. Vaalea pohjainen kinuskikakku on erikseen. Käytä siis myös kuorrutteeseen oikeaa kaakaojauhetta sekä vahvaa kahvia.
4) Tummanruskean kuorrutteen päälle kuuluu värikkäät strösselit tai nonparellit. Ei tummanruskeat, eivätkä varsinkaan kookoshiutaleet tai hasselpähkinärouheet. 

Mokkapalat

3         kananmunaa
2½dl   sokeria
4½dl   vehnäjauhoja
3rkl     kaakaojauhetta (ei O´boy)
3tl       vaniljajauhetta
3tl       leivinjauhetta
100g   rasvaa
1½dl   maitoa

75g     rasvaa
3rkl     kaakaojauhetta
4rkl     vahvaa kahvia
3tl       vaniljasokeria
3/4pkt tomusokeria

värikkäitä strösseleitä koristeluun

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, joka on niin kovaa, että siihen jää vatkaimella piirretty sydän.
Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.
Lisää kuiva-ainesekoitusta sekä maitoa vuorotellen muna-sokeriseokseen siivilän läpi tai ilman sitä.
Lopuksi kaada joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt rasva.
Kaada uunipeltiin ja laita 200C-asteiseen uuniin noin 15minuutiksi, kunnes pohja on kypsä. 
Uunipeltinä kannattaa käyttää hieman tavallista kapeampaa ja korkeampaa peltiä, jotta paloista tulisi mahdollisimman kuohkeita ja täyteläisiä!

 

Anna pellin jäähtyä vaikkapa raikkaassa ulkoilmassa ja valmista tällä välin täyte.
Sulata rasva kattilassa ja kaada kulhoon, jossa kuumaan, sulaneeseen rasvaan sekoita kaakaojauhe, kahvi sekä vaniljasokeri.
Rasvan voi antaa myös jäähtyä, mutta kuorrutteesta tulee kauniimmin kiiltävä kuumana sekoitettuna.
Tomusokeria kannattaa lisätä pikkuhiljaa, täydellisen koostumuksen ja kuorrutteen aikaansaamiseksi.
Määrät eivät ole tärkeitä, vaan maku, väri ja koostumus.

Levitä vielä kuorrute nätisti veitsen tai lusikan avulla taikinan päälle ja koristele strösseleillä.
Nauti vaikkapa noppa- tai dominopelien merkeissä aamuyöstä tai missä vain muussa tilanteessa!

DSC01549_5_1.jpg

tiinanmokkapalat.jpg

 

PS. Jotta yhteisöpalveluja sekä googlea aktiivisesti käyttävät ystävänikin löytäisivät reseptini, nämä ovat ne #maailmanparhaatmokkapalat

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.