70th Day of Autumn
Päivän tärkein ateria ja keväinen granola
En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka eivät syö aamiaista.
Vaikken ole mikään aamuihminen, on aamuissa parasta isolla mutteripannulla keitetty kahvi. Neljä kuppia espressoa herättää pahimmankin yökuokunnan jälkeen.
Aina aamiaiseni ei ole täydellisen lautasmallin mukainen, yhtenä aamuna norjalaista näkkileipää avocadolla, seuraavana suklaakakun jämäpala ja kolmantena puolikas verigreippi.
Puuroa syön harvemmin, nälkä tuntuu aina yllättävän nopeammin kuin puolikkaan hedelmän jälkeen.
Viikonloppuna sain Vaasaan mieluista seuraa ja sekä lauantaina että sunnuntaina aamu alkoi hieman paremmalla aamiaisella.
Lauantaihin olin valmistautunut jo etukäteen kotitekoisella granolalla.
Sunnuntaina taas hyödynsin lauantai-illallisen jäänteitä herkulliseen shakshuka-pannuun, josta reseptiä tulossa myöhemmin 🙂
Kevättä kohti! eli sitruuna-inkivääri-granola
Ensimmäiseen itsetehtyyn granolaani pyrin tuomaan kevään makuja.
Aamiaista piristi sitruunan ja inkiväärin lisäksi kevätauringon jo melkein lämmittävät säteet.
2 dl kaurahiutaleita
2 dl moniviljaleseitä
1 rkl maapähkinävoita
1/2 sitruunan raastettu kuori sekä puristettu mehu
pätkä tuoretta inkivääriä
2 rkl auringonkukkaöljyä
2 rkl hunajaa
kourallinen (cashew)pähkinöitä
+ kuivattuja mulperimarjoja
Raasta inkivääri ja sitruunan kuori, purista sitruunan mehu ja sekoita kaikki ainekset, mulperimarjoja lukuunottamatta keskenään ja levitä uunipellille.
Paista 180C asteessa noin puolen tunnin ajan, välillä käännellen ja varoen käräyttämästä granolaa.
Nosta pois uunista, anna jäähtyä ja sekoita mulperimarjojen sekä haluttaessa muiden kuivattujen hedelmien kera.
Säilytä lasipurkissa ja nautiskele esim turkkilaisen jugurtin, kypsän mangon sekä tuoreiden marjojen kera !