72nd Day of Autumn

Taivaalliset Fazerina-cookiet eli ystävänpäivän erikoinen 

20150211-DSC06443.jpg
Herkku-cookiet, jotka ovat hurmanneet uudet sekä vanhat ystäväni. 
Tahmean suklaiset keksit ovat saaneet yhtä hyvän vastaanoton kuin viime kevään maapähkinävoi-cookiet
Itsetehdyt cookiet varmistavat onnelliset hymyt ja saavat kotisi tuoksumaan taivaalliselle.
Resepti ei myöskään vaadi supertaitoja keittiössä ja uunituoreet cookiet odottavat syöjäänsä alle puolessa tunnissa. 

Oli ystävä vierellä tai vielä lauantaille löytämättä, suosittelen lämpimästi piristämään jonkun tärkeän päivää näillä Fazerinalle maistuvilla kekseillä.
Kuviin ne pääsivät yhdessä parhaiden ystävänpäivälahjavinkkien, ruusujen sekä Hayn ihanan Kaleido-tarjottimen kera 🙂

20150211-DSC06451.jpg

  • 100 g voita
  • 2,5 dl fariinisokeria tai taloussokeria+tummaa siirappia
  • 1 kananmuna
  • 2,25 dl venhäjauhoja
  • 1/2 tl    leivinjauhetta
  • 3 tl       vaniljasokeria
  • 3 rkl     kaakaojauhetta
  • 150 g   Fazerin appelsiini-crisp suklaata
  • (2-4 cl appelsiinilikööriä)
  • (suolaisia pecan- tai pistaasipähkinöitä)

20150211-DSC06444.jpg
Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja sekoita joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää (myös likööri) massaan sekoittaen.
Rouhi suklaa (ja pieni pähkinät niin halutessa) ja lisää seokseen.

Anna keksitaikinan viiletä jääkaapissa tai ulkoilmassa noin 10 min uunin lämmetessä.
Pyörittele pieniksi palleroiksi kahdelle pellille. 
Ohjeesta tulee noin 15-18 cookieta. 
Paista pellit yksi kerrallaan noin 8-10 min ajan 200C asteisessa uunissa.
Cookiet saavat olla vielä pehmeitä keskeltä.
Anna viiletä huoneenlämmössä ritilällä rapsakoiksi ja keskeltä vielä tahmeiksi.

Nautiskele maitolasin tai kuohuvan kera ystävien kunniaksi <3 ! 

20150211-DSC06449.jpg

20150211-DSC06437.jpg

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.