73rd Day of Autumn

#throwbackthursday : kermaton Pasta Carbonara

DSC05849-2.jpg

DSC05847-2.jpg

Kermaton Pasta Carbonara eli Sunnuntairuokaa Vaasan poikien tapaan. 

Tämä pasta on poikakavereideni mielestä darraruokien kruunaamaton kuningas. 
Voisin minäkin sunnuntaita huonompien ruokien parissa viettää.
Kuvat ovat arkistojen kätköistä viime syksyltä, aurinkoiselta sunnuntailta, kun kerrankin olin päästänyt keittiöön toisen kokin ja tyydyin itse sipulin pilkkojan ja viininmaistelijan rooliin. 
Ruoka on sopivan juhlava sunnuntaihin, tarpeeksi energiapitoinen piristämään oloa, niin helppo,  että onnistuu varmasti kokenemattomaltakin kokilta ja tietysti super herkullinen.

Pastaan ei tule lainkaan kermaa vaan pehmeän kermaisuuden varmistaa keltuaisen ja parmesanin herkullinen yhdistelmä. 

DSC05847.jpg

Pasta Carbonara (kahdelle)

  • paketti tuorepastaa
     
  • 4-6 siivua pekonia
  • 2 pientä shalottisipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • (reilu pala kesäkurpitsaa)
     
  • 2-3 keltuaista
  • 50 g parmesania
  • mustapippuria
  • persiljaa

DSC05849.jpg

Pilko pekonit pieniksi palasiksi ja paista rapeiksi pannulla. Siirrä pekonit talouspaperille ja kuivaa ylimääräinen rasva pois.

Kuullota samassa pannussa pekonin rasvassa pilkotut valkosipulit sekä sipulit (ja haluttaessa makuihin annokseen sopivat kesäkurpitsakuutiot).

Erottele keltuaiset kulhoon ja raasta sekaan runsaasti parmesania ja rouhi joukkoon reilusti mustapippuria. 

Keitä tuorepastaa pakkauksen ohjeen mukainen aika runsaasti suolatussa vedessä.

Yhdistä isossa kulhossa keitetty pasta, rapeat pekonit, kypsät sipulit sekä muna-parmesanseos.
Sekoita ainekset nopeasti, ettei keltuainen pääse kypsymään. 

Raasta päälle vielä parmesania ja piristä tuoreella persiljalla. 

Nauti !

DSC05850.jpg

DSC05853.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma