75th Day of Autumn
Viileän viikonlopun lämmittäjät
Päivät pitenevät jo, mutta vielä ei ole aika kuohuvalle jokilaivoilla vaan ihanille viikonloppuilloille kodin lämmössä.
Alkavan viikkoa piristämään vinkki ihastuttaviin herkkuleipiin, joiden maku sai juuri sopivan parin nuoresta Pinot Noir-viinistä.
Sinihomejuustoleivät
- hyvää vaaleaa leipää
- sinihomejuustoa
- kypsä päärynä
- saksanpähkinöitä
- hunajaa
- (sormisuolaa)
Paahda leipiä hetken aikaa uunissa ja pilko samalla päärynät sekä rouhi pähkinät.
Kokoa sitten leipien päälle juusto, päärynät sekä pähkinät ja täydennä hunajalla (sekä sormisuolalla).
Paista 200C asteisessa uunissa noin 5 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut ja hunaja sekä pähkinät hieman paahtuneet.
Vuohenjuustoleipäset
- hyvää vaaleaa leipää
- vuohenjuustoa
- tuoretta tai kuivattua viikunaa
- hunajaa
Paahda leipiä hetken aikaa uunissa.
Kokoa sitten leipien päälle juusto sekä viipaloidut viikunat ja täydennä hunajalla.
Paista 200C asteisessa uunissa noin 5 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut ja hunaja hieman paahtunut.
Nauti kevyehkön punaviinin kera hyvässä seurassa alkuruokana tai illanistujaistarjoiluna !